Müezzinoğlu: Domuz gribinde paniğe gerek yok

Müezzinoğlu: Domuz gribinde paniğe gerek yok

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribiyle ilgili kamuoyunu paniğe sürükleyecek bir durum olmadığını söyledi.

Grand Cevahir Otel'de düzenlenen "Hasta İletişimi Zirvesi"ne katılan Bakan Müezzinoğlu, altta yatan kronik hastalığı olan kişilerde grip enfeksiyonunun ölümlere yol açabileceğini belirterek, "Geçtiğimiz yıllarla kıyasladığımızda bu yıl grip salgınıyla ilgili ciddi bir sorun yaşamadık. H1N1 virüsünden ölen bir kişi oldu. Birkaç ciddi vakamız olmasına rağmen kamuoyunu paniğe sürükleyecek, olağanüstü tedbirleri almayı gerektirecek bir durum söz konusu değil" dedi. Vatandaşların kişisel korunmaya önem vererek el ve ağız temizliğine dikkat etmelerini isteyen Müzezionğlu, "Aileler, okuldan gelen çocuklarını sofraya oturmadan ellerini yıkamaları konusunda uyarmalı; yatılan odalar sık sık havalandırılmalıdır" dedi.
TEMİZLİĞE DİKKAT
Bakan Müezzinoğlu, gripten korunmak için temizlik kurallarına uyulmasını ve kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiğini söyledi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...