Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obeziteye karşı bağlılık hormonu

Obeziteye karşı bağlılık hormonu

SAĞLIK Haberleri

Bilim adamlarının araştıraması, oksitosin hormonunun erkeklerin özellikle yağlı yiyeceklerden uzak durmasını sağladığını bildirdi.

ABD'deki Harvard Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, "sevgi ya da bağlanma hormonu" olarak da adlandırılan oksitosin hormonunun erkeklerin özellikle yağlı yiyeceklerden uzak durmasını sağladığını ortaya koydu. Bilim adamları, araştırma sırasında ortalama 27 yaşındaki erkek katılımcıların bazılarından oksitosin içeren, diğerlerinde içinde tuzlu su bulunan burun spreyi kullanmasını istedi. Bir saat sonra kahvaltı verilen katılımcılardan oksitosin alanların tek dozdan sonra bile daha az yağlı yiyecek tükettiği görüldü. Ayrıca yan etkisi bulunmayan oksitosin spreyinin insülin hassasiyetini arttırdığı ve metabolizmayı hızlandırdığı da saptandı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...