Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak'ta lüks otomobil fuarına ilgi

/ Kaynak: AA
Irak'ta lüks otomobil fuarına ilgi

DÜNYA Haberleri  / AA

Terör örgütü IŞİD'in saldırıları ve yaşanan ekonomik krize rağmen Irak'ın Erbil kentinde düzenlenen Uluslararası 6. Erbil Auto Show Fuarı büyük ilgi gördü

Erbil Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen organizasyonu, çok sayıda otomobil sever ziyaret etti. Kerkük, Süleymaniye ve Duhok gibi çevre illerinden gelenler, lüks otomobilleri görmek için fuar alanını gezdi. Düşük vergi nedeniyle diğer ülkelere göre otomobillerin daha ucuz olduğu Irak'ta, yakıt fiyatı da uygun olduğu için özellikle performansı yüksek araçlara rağbet gösteriliyor. Otomobil severler, bir yandan satış sorumlularından bilgi alırken diğer taraftan araçlar önünde "öz çekim" yaptı.
Fuarı organize eden Pyramids Grup Fuarcılık Sorumlusu Melike Çankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Auto Show Fuarı'nın bu yıl altıncısını Erbil'de düzenliyoruz. Fuara 11 ülkeden 50 firma katıldı. Türkiye'den de 20 firma stant açtı. Üç gündür fuara yoğun bir ilgi var. Fuara katılan firmalardan da olumlu tepkiler aldık. Birçok bayilik anlaşması yapıldı. Fuar, özellikle Türkiye'den katılan firmalar için ayrı bir avantaj sağladı" dedi.
Jaguar Yetkilisi Kaziwa Kamal da "Fuarda gördüğünüz araçlar içinde fiyatı en yüksek olan 160 bin dolar ile Range Rover ve 120 bin dolar fiyatı ile Jagaur'dır. Araçlara büyük bir ilgi var. Satış da yapıyoruz. Irak'ta yaşanan olumsuzluklar, son model araçlara olan talebi azaltmadı" diye konuştu.
Türkiye'den fuara katılan Gözütok Otomotiv yetkilisi Ufuk İlhan ise yedek parça ürettiklerini belirterek, "Fuara ilk defa katılıyoruz. Bundan sonraki fuarlara da katılmayı düşünüyoruz. Savaşa rağmen ciddi bir ilgi gördük" ifadelerini kullandı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...