Ailelerden İngiliz polisine büyük tepki!

/ Kaynak: AA
Ailelerden İngiliz polisine büyük tepki!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Kızlardan Amira'nın babası Hüseyin: 'Polis mektubunu görseydim kızımla konuşurdum ve pasaportunu alırdım'

İngiltere'den terör örgütü IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gittiği iddia edilen üç İngiliz kızın aileleri, İngiliz polisini önemli bir mektubu doğrudan kendilerine iletmedikleri için ihmalkarlıkla ve işini iyi yapmamakla suçladı.
15 yaşındaki Shamima Begum, 15 yaşındaki Amira Abase ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana'nın aileleri, kızlarına polis tarafından verilen mektubun kendilerine ulaşmadığını, bu mektubun kendilerine ulaşması halinde kızlarının Suriye'ye gidişlerini önleyebileceklerini ifade etti.
İngiliz polisinin Shamima, Amira ve Kadiza'nın okuldan yakın arkadaşı olan bir genç kızın geçen yıl aralık ayında IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gitmesinin ardından üç genç kızın ifadesine başvurduğu ortaya çıkmıştı.
Polisin geçen ay başında da üç kızla tekrar konuyla ilgili konuştuğu ve kızlara ailelerine iletmek üzere bir mektup verdiği ortaya çıktı. Mektupta, ailelerden kızlarının Suriye'ye giden arkadaşlarıyla ilgili yazılı ifadelerinin alınması için izin vermeleri istendi. Ancak genç kızların, ailelerinden bu mektubu sakladıkları ve mektubun genç kızların yatak odaklarında bulunduğu belirlendi.
- "Mektubu görseydim pasaportunu alırdım" -
Genç kızların aileleri, polisin önemli olan bu mektubu doğrudan kendilerine iletmesi gerektiğini ifade ederek, mektubu görmüş olmaları durumunda kızların Suriye'ye gidişlerini önleyebileceklerini kaydettiler.
Kadiza Sultana'nın kuzeni Fahmida Aziz, "Bir polisin ya da okulun ebeveynleri bilgilendirmemesi akıl almaz bir şey. Bizi karanlıkta bıraktılar" dedi. Kadiza'nın kız kardeşi Halima Khanon da "Ne olduğunu bilseydik, gerekli önlemleri alırdık" ifadesini kullandı. Amira Abase'nin babası Hüseyin ise "Polis mektubunu görseydim kızımla konuşurdum ve pasaportunu alırdım" diye konuştu.
İngiliz polisinden kızlara verilen 2 Şubat tarihli mektupta, "Kızınızın 15 yaşındaki kayıp bir kızı tanıdığı tahmin edilmektedir. Kayıp kızın neden İngiltere'den ayrılmaya karar verdiğini anlamak benim görevimdir. Onu bulmak ve ailesine teslim etmek için bilgi toplamaya çalışıyorum. Bu nedenle kızınızla konuşmak için izninizi istiyorum" ifadeleri yer aldı.
Polisten konuya ilişkin yapılan açıklamada, "O dönemde kızların risk altında olduğunu gösteren bir şey yoktu. Kızlarla Aralık 2014'te rutin soruşturma çerçevesinde görüşülmüştür" denildi.
17 Şubat'ta Londra'dan İstanbul'a giden kızların Türkiye'den Suriye'ye geçerek IŞİD'e katıldıkları tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...