Bekir Bozdağ, 'Yargıya olan güven arttı'

Bekir Bozdağ, 'Yargıya olan güven arttı'

Politika Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ devir teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ anayasa gereği seçimlere 3 ay kala görevini bakanlık müsteşarı Kenan İpek'e devretti.Bozdağ devir teslim töreninde yargıda yapılan reformlara değindi.

İşte Bozdağ'ın konuşmasından satırbaşları:

Bu dönemde yapmak çok zordu. Bizim yaptığımız çalışmaların tamamı yargıya olan güvenin arttırlması için yapıldı. Özel yetkili mahkemeler kaldırıldı. Türk yargısında iki başlı yargıyı kaldırdık.

"BÜYÜK BİR REFORM GERÇEKLEŞTİRDİK"

Büyük bir reformdur. Terörle olan konularda ihtisaslaşma gerekir. HSYK'ya bu konuda yetki verdik. Türk Ceza hakimlerinin oluşturulması da önemli bir adımdı.

İvedi yargılama sistemini getirdik. Yine idari yargıda istinatlık sistemini kurduk. 2015'te istinatlık mahkemeleri fiilen görevlerine başlayacak.

"KİŞİ HÜRRİYETİNİ GARANTİ ALTINA ALDIK"

Tutukluluk süresini 10 yıldan 5 yıla indirdik. Dinleme gibi, teknik takip gibi olaylarda kişi hürriyetini garanti altına aldık. Dinlemeyi ağır ceza hakiminin kararına verdik. Orda da 10 hakimin oyuyla gerçekleşecek.

YARGIYA GÜVEN ARTTI

Yargı yoluyla ekonomik faaliyetlerine de düzenleme getirdik. Avukatların dosya incelemesine düzenleme getirdik.

Yargıya güvenin varlığı esastır. Yargının içinde birbirine başka gözle bakanlar bugün birbiriyle kucaklaşıyor. Yargıda Birlik platformuna teşekkür ediyorum. Kendileriyle iftihar ediyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...