Güney Amerika ülkeleri Venezuela'ya çare arıyor

/ Kaynak: AA
Güney Amerika ülkeleri Venezuela'ya çare arıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Bazı Güney Amerika ülkelerinin dışişleri bakanları, Venezuela'daki siyasi krizi sonlandırmak üzere Caracas'ta bir araya geldi.

Venezuela'da bir süredir devam eden siyasi krize çare arayan bazı Güney Amerika ülkelerinin dışişleri bakanları bu amaçla Caracas'a geldi.
Brezilya, Kolombiya ve Ekvador'un dışişleri bakanları ile Güney Amerika Uluslar Topluluğu (UNASUR) Genel Sekreteri Ernesto Samper, Venezuela hükümetiyle muhalefeti arasında mayıs ayında son bulan görüşmelerin tekrar başlamasını sağlamak ve ülkedeki krizi sonlandırmak üzere Caracas'ta toplandı.
Kolombiya Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin, "UNASUR üyeleri, Venezuelalıların sorunlarını kendilerinin çözmesini istiyor. Ülkeyi kasıp kavuran bu gerginliğe son verilmesi konusunda hükümet ve muhalefetin çaba göstermesi gerekiyor" dedi.
UNASUR heyetinin arabuluculuk girişimi, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından olumlu karşılanırken, ülkedeki muhalefet girişime şüpheyle yaklaşıyor.
Venezuela'da geçen yıl şubat ayında başlayan ve bir aydan fazla süren hükümet karşıtı gösterilerin ardından UNASUR ve Vatikan, muhalefet ve Maduro yönetimi arasındaki görüşmelere aracılık etmişti. Ancak ilerleme sağlanamaması üzerine görüşmeler mayısta son bulmuştu.
Uzun süredir ekonomik krizle mücadele eden ülkede geçen yılki hükümet karşıtı gösteriler 40'tan fazla kişinin ölümüyle sonuçlanmıştı. Maduro, Chavez'in ölümünün ardından Haziran 2013'te seçimleri az bir farkla kazanarak göreve gelmesinden beri kendisine karşı çok sayıda suikast ve darbe girişiminde bulunulduğunu iddia etmiş, son olarak Caracas Belediye Başkanı Antonio Ledezma bu gerekçeyle tutuklanmıştı.
Ledezma'nın gözaltına alınması üzerine hükümet karşıtı Venezuelalılar sokaklara dökülmüş, gösterilerde 14 yaşında bir gencin polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesi üzerine ülkede gerilim daha da tırmanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...