Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM Türkiye'ye yardımı askıya aldı

BM Türkiye'ye yardımı askıya aldı

GÜNDEM Haberleri

BM, Türkiye'deki dokuz mülteci kampına yaptığı insani yardımı kesmek zorunda kaldığını belirterek bağışçılardan daha çok destek istedi.

Birleşmiş Milletler Gıda Ajansı, maddi yetersizlik yüzünden Türkiye'deki dokuz mülteci kampına yaptığı insani yardımı kesmek zorunda kaldığını belirterek bağışçılardan daha çok destek istedi.

YARDIMLARI TÜRKİYE ÜSTLENSİN

Dünya Gıda Programı'nın Sözcüsü Elisabeth Byrs, Cenevre'de yaptığı açıklamada şubat ayında dokuz kamptaki yardım kampanyasının Türkiye hükümeti tarafından üstlenilmesini istemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Byrs, Türkiye'deki program için 71 milyon dolar eksiklerinin bulunduğunu belirterek, "Daha fazla bağış almak hayati önemde" dedi.

BM HER AY 9 MİLYON YARDIMDA BULUNUYOR

BM Ajansı, her ay Türkiye'deki mültecilere yaklaşık 9 milyon dolarlık yardımda bulunuyor. Türk hükümetiyle yürütülen programda 220 bin mülteciye temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere elektronik kartlarına her ay belli bir para yükleniyor.

SIĞINMACILAR İÇİN ŞİMDİYE KADAR 5.5 MİLYAR DOLAR HARCANDI

BM yetkilisi, bu ay kendilerinden yardım alanların sayısını 154 bine çekmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Bu elektronik kartlara yüklenen paranın yüzde 40'ını sağlayan Türkiye, BM'nin desteği çekmesi üzerine açığı kapatmak zorunda kaldı. 1.7 milyon Suriyeli mülteciyi kabul eden Türkiye, şimdiye kadar sığınmacıların desteklenmesi için 5.5 milyar dolar harcadı.

Dolayısıyla Byrs, Türkiye'nin ilelebet bu yükü tek başına kaldırmasının mümkün olmayacağını söyledi.

ŞİMDİYE KADAR 700 MİLYON DOLARLIK DESTEK

Hürriyet gazetesi'nde yer alan habere göre, Dünya Gıda Programı, şimdiye kadar Türkiye'ye 700 milyon dolarlık destek sağladı. BM gıda ajansı geçen yıl da Türkiye, Ürdün, Lübnan, Irak ve Mısır'daki yardım programlarını ekonomik yetersizlik yüzünden geçici olarak askıya almıştı. Donörlerden gelen destek üzerine yardıma devam etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...