Diplomatların başaramadığını başardı

/ Kaynak: İHA
Diplomatların başaramadığını başardı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Rizeli ev hanımı Gürcistan'da cezaevine atılan kocasını kurtarmak için başlattığı hukuk mücadelesi umut oldu.

Rizeli ev kadını ilk olarak Sarp Sınır Kapısı'nda bir eylem düzenleyip saatlerce iki ülke arasındaki trafiği durdurarak gündeme geldi Rizeli Nuriye Kaputoğlu (43) son dört yıl içerisinde yaşadıkları ve başardıkları ile dikkat çekiyor. Dört yıl öncesine kadar normal bir yaşantısı olan iki çocuk annesi Kaputoğlu, evinde dikiş dikerek bir çok Rizeli kadın gibi, çay toplayıp, bağ bahçe işleri ile ilgileniyordu. Sıradan bir yaşantısı olan Kaputoğlu'nun hayatı 4 yıl önce kocası Hamza Kaputoğlu'nun Gürcistan'da tuzağa düşürülerek cezaevine konulması ile değişti.

Hamza Kaputoğlu, tedavi için gittiği Gürcistan'da bir çok Türk'ün başına geldiği gibi aracına eroin konularak cezaevine atılırken, serbest kalması karşılığında ailesinden yüklü bir para istenildi.

RİZELİ EV KADINI GÜRCİSTAN'DA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜNÜ ÇÖKERTTİ
Eşinin hapse girmesinin ardından Nuriye Kaputoğlu kocasını kurtarmak için Türkiye'de çalmadık kapı bırakmadı. Tüm kapılar Kaputoğlu'nun yüzüne kapatılınca çaresiz ev hanımı kendisi gibi Gürcistan mağduru aileleri toparlayarak 'Mağdur Aileler Derneği'ni kurdu. nbsp;Derneğin başına geçen Rizeli ev kadını ilk olarak Sarp Sınır Kapısı'nda bir eylem düzenleyip saatlerce iki ülke arasındaki trafiği durdurarak gündeme geldi. Kaputoğlu'nun bu eyleminin ardından Türkiye ve Gürcü yetkililer Nuriye Kabutoğlu ile görüşmelere başladı. Rizeli ev kadını biranda iki ülke arasındaki diplomatik görüşmelerin köprüsünü oluşturdu. Kaputoğlu, her iki ülkenin başbakanları, bakanları, elçileri ile görüşmelerde bulundu. Yapılan görüşmeler neticesinde Gürcistan'da Türkler'e tuzak kuran içerisinde çok sayıda devlet görevlisinin bulunduğu bir organize suç örgütünü çökertildi. 130'a yakın Türk tutuklu ve hükümlü ise bunun ardından serbest kaldı. Gürcistan cezaevlerinde koşullar çok kötü olduğu için çok sayıda Türk hükümlünün Türkiye'ye nakli sağlandı. Kaputoğlu kurduğu dernek ile halen Gürcistan'da mağdur olan ailelerin yardımına koşuyor.

Dört yıl önce sıradan bir yaşantısı bulunan Nuriye Kaputoğlu şu günlerde sürekli iki ülke arasında mekik dokuyarak, iki ülke arasındaki kanun uyuşmazlıklarının çözümünde aracılık ediyor.

Dernek faaliyetlerini aksatmadan mağdur insanların yardımına koşmaya devam eden Kaputoğlu, aynı zamanda Rize Şehir Merkezi'ndeki evinde dikiş dikmeye devam eriyor. Güneysu ilçesindeki köyünde ise bağ bahçe işlerini aksatmadan sürdürüyor. Bunların yanında, Rize-Ankara ve Gürcistan arasında temaslarını aksatmadan devam ettiriyor.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...