Bakan Bozdağ görevini devretti!

/ Kaynak: İHA
Bakan Bozdağ görevini devretti!

Politika Haberleri  / İHA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, görevini Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'e devretti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, görevini Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'e devretti. Devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan Bozdağ, Adalet Bakanlığının şerefli olduğu kadar zor bir görev olduğunu belirterek, "Bakanlığımızı daha üst seviyelere götürmek için başkanlığım süresince mücadelemi verdim. Hukuk devletinde olması gereken adımlar atıldı. Yargılama süreçlerinde özellikle terör ile ilgili konularda da ceza muhakemesinde ihtisaslaşma ve düzenleme yetkisi veren uygulamalarda gerçekleştirildi. Yargıda ciddi gecikmelere neden olan durumlarda da revizeye giderek ivedilikle karar alabilen yargılama sistemini getirdik" diye konuştu.

Bu süreçte son zamanlarda örgüt kapsamında usulsüz dinlemeleri yenilediklerini kaydeden Bozdağ, "Hukukun bu tarz kötü uygulamalarına da son verdik. Sonsuz dinlemenin önüne geçtik. Yargı yoluyla el koyma usulünü revize ettik. Yargı içerisinde değişik yapılanmalar gündeme sık sık geldi. Eğer hukuk güvenliği varsa yargı güveninin varlığı esastır. Gerçekten yargı içerisinde birbirine ön yargı ile bakan insanlar şu an kucaklaşmış durumda. Şerefle ve gururla görevimi Kenan İpek'e teslim ediyorum" ifadelerini kullandı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...