Irakta saldırılar: 5 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı

/ Kaynak: AA
Irakta saldırılar: 5 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen bombalı saldırılarda aralarında asker ve polislerin de bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın güneyindeki Ed-Devra bölgesine bağlı Arab Cubur köyü yakınına iki havan mermisi düştü. Olayda 1 kadın öldü, 6 kişi yaralandı. Aynı bölgedeki bir polis kontrol noktasına atılan havan mermisinin de 3 güvenlik görevlisinin yaralanmasına neden olduğu belirtildi.
Başkent'in batısındaki Ebu Gureyb kazasında ise yol kenarına yerleştirilen bombanın orduya ait devriye aracının geçtiği sırada infilak etmesi sonucu 2 asker öldü, 6 asker yaralandı.
Bağdat'ın kuzeyindeki Eş-Şaab bölgesinde düzenlenen bombalı saldırıda 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı ifade edildi.
Başkent'in güneyindeki Zaferani bölgesinde ise kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından sivillere ateş açıldığı ve olayda 1 kişinin öldüğü kaydedildi.
Bağdat'ın doğusundaki El-Meamel bölgesinde meydana gelen patlamada da 2 çocuk yaralandı.
- Sadr ilçesinde 22 sivil kaçırıldı
Öte yandan Bağdat'ın doğusunda bulunan ve çoğunluğunu Şii nüfusun oluşturduğu Sadr ilçesinde silahlı kişilerin, evlere baskın düzenleyerek 22 kişiyi kaçırdığı belirtildi.
Kaynaklar, kaçırılanlar arasında 4 çocuk ve 3 kadının bulunduğunu aktardı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...