Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın ticareti durma noktasında!

Altın ticareti durma noktasında!

Ekonomi Haberleri

Güçlenen dolarla birlikte altın fiyatları yurt içinde yükselirken, altın ticareti durma noktasına geldi

Altın fiyatları yurt dışında düşerken, yurt içinde ise dolarda peş peşe gelen rekorlarla yükselişini sürdürdü. Geçen hafta gram altın 100 lirayı aşarken, kuyumcular ise altın ticaretinin durma noktasına geldiğini kaydetti.Vatandaşın altın satmak için adeta kuyumculara akın ettiğini ifade eden yetkililer, son 1 haftada yastık altındaki altınların yüzde 5'inin kendilerine gelmiş olabileceğini belirtirken, Dünya Kadınlar Günü satışlarının ise geçen yıla göre yüzde 25 düştüğünü kaydetti.
nbsp;
SATMAYA GELEN ÇOK, ALAN YOK


İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Yönetim Kurulu üyesi Aziz Akbulut, altındaki istikrarsızlık nedeniyle Türkiye'de şu anda altın ticaretinin durma noktasına geldiğini söyledi. Vatandaş devamlı altın satmaya gelirken, kuyumcunun ise ürettiği ürünü satamadığını dile getiren nbsp;Akbulut, sözlerine şöyle devam etti:


YASTIK ALTI ALTINLARIN %5'İ ÇIKTI


"Altın fiyatları dünya standardında çok aşağıya gelirken, yani 1 kg altın 41 bin liradan 37 bin liraya, ons fiyatı ise 1.300 dolardan 1.165 dolara kadar gerilerken, Türkiye'de ve dünyada doların diğer para birimlerine karşı değer kazanmasıyla TL bazında altın fiyatları yükseldi. Durum böyle olunca da vatandaş altı satışına geçti.Son 1 haftada yastık altı altınların yüzde 5'i kuyumculara gelmiştir. Vatandaş satış için kuyumcuya hücum ederken, üretici imalatçı arkadaşlar ise piyasaya ürün satamıyor. Bu nedenle ticari tarafta bir sıkıntı var. "


DÜNYA KADINLAR GÜNÜ SATIŞLARI % 25 GERİLEDİ


Bu sıkıntının perakende satışı da etkilediğini de vurgulayan Akbulut, "Sevgililer Günü, Dünya Kadınlar Günü kuyumculuk sektörünün oldukça hareketlendiği dönemlerdir. Ancak fiyatlardaki artış nedeniyle bu yıl Dünya Kadınlar Günü satışları geçen yıla oranla yüzde 25 azaldı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...