Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Van'da 3 kişi MERS şüphesiyle karantinaya alındı

Van'da 3 kişi MERS şüphesiyle karantinaya alındı

GÜNDEM Haberleri

Umre'den dönen 2'si kadın 3 kişi, MERS şüphesiyle karantinaya alındı. Hastaların durumuyla ilgili net açıklamanın yarın yapılması bekleniyor.

Van'da Umre ziyaretinden dönen 71 yaşındaki Hediye Aydın ile adları öğrenilemeyen bir çift, bir haftadan beri baş ağrısı, öksürük, bulantı, kusma, nefes darlığı ve ateş şikayetlerinin artması üzerine hastaneye başvurdu.

Tetkiklerin ardından göğüs hastalıkları uzmanı ve enfeksiyon uzmanı ile gerçekleştirilen görüşmede, bu kişilerin MERS hastalığı şüphesiyle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkine karar verildi.

Karantina altına alınan hastaların sağlık durumlarıyla ilgili yarın açıklama yapılacağı öğrenilirken, çiftin Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevki sonrası özel hastanede hasta, hasta yakınları ve personelin maske taktığı, temizlik görevlilerinin ise hastanenin iç ve dış kısımlarını yıkamaya başladığı gözlemlendi.

MERS İLK KEZ SUUDİ ARABİSTAN'DA ORTAYA ÇIKTI

Corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı MERS, ilk kez Suudi Arabistan'da Eylül 2012'de ortaya çıktı. MERS vakaları ve hastalık nedeniyle yaşanan ölümlerin çoğu da bu ülkede kaydediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...