Gündüz memur akşam halterci

Gündüz memur akşam halterci

YAŞAM Haberleri

Dünya ikincisi olan başarılı haltercimiz Döndü Kanat'ın hedefi altın madalya...

Damla Peker ANKARA
Görme engeli, spora engel olmuyor! Gazi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü'nün ilk engelli mezunu olan görme engelli Döndü Kanat (35), arkadaş tavsiyesiyle başladığı halterde dünya ikinciliğine kadar uzandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda memur olan Kanat, halter sporunu 15 yıldır sürdürüyor. nbsp;Halterin yaşı olmadığını vurgulayan Döndü Kanat, "Vücut kendini ne kadar güçlü hissederse o kadar süre devam edebilirsiniz. nbsp;Bizim spor 'patlama sporu' olduğu için anlık hareketler yapıyorsun" dedi. Görme Engelliler Halter Şampiyonası'nda Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Kanat, "Toplam 210 kg kaldırdım. Bu sene daha ciddi çalışıyorum. En büyük hayalim birincilik kürsüsüne çıkıp, İstiklal Marşımızı okumak" diye konuştu. nbsp;
Yüzde 80 görme engelli olan Döndü Kanat'ın antrenman arkadaşı da kendisi gibi bir şampiyon. Görme engelli halterci olarak ilk altın madalyamızı kazanan Ömer Galip Kesim, "8 Mayıs'ta Kore Seul'da Dünya Şampiyonası var. İnşallah altın madalyalar getirmek istiyoruz" diye konuştu. Türkiye'yi halterde olimpiyatın zirvesine taşıyan, Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu ve Nurcan Taylan gibi sporculara hocalık yapan Ömer Öztürk de başarıdan emin. Öztürk, "Döndü bizim sevdiğimiz sporcularımızdan biri. Kalbi pırıl pırıl bir öğrenci " dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...