Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran: Irak'ta askeri varlığımız olmayacak

/ Kaynak: DHA
İran: Irak'ta askeri varlığımız olmayacak

DÜNYA Haberleri  / DHA

​İran Genelkurmay Başkanı, İran'ın danışmanlık sıfatıyla Irak'ta asker bulundurduğunu ülkesinin Irak'ta askeri varlığının olmayacağını söyledi.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA'ya konuşan Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, "İran'ın Irak'ta danışmanlık sıfatıyla bulunması gelecekte askeri varlığa dönüşebilir mi ?" sorusuna "Hayır" yanıtını verdi. İranlı General, "İran'ın Irak'ta danışmanlık sıfatıyla bulunmasının nedeni bu ülkedeki askeri sistemin Amerikalıların müdahalesi sonucu dağılmasından dolayıdır" dedi. Tümgeneral Firuzabadi, şöyle dedi:
"Her ülkede olduğu gibi Irak'ta da bu ülkenin askerleri yurtlarını savunmakla yükümlüler. Bu nedenden dolaydır ki biz ABD'nin bulunmasına karşıyız. Barış ve dostluk adı altında bir başka ülkede askeri eylem yapılamaz."
İran Özel Kuvvetler Birliği Kudüs Tugayları'nın Komutanı General Kasım Süleymani'nin Irak'ta bulunduğuna da değinen Firuzabadi, "Süleymani, askeri danışman olarak Irak'ta bulunuyor. Çünkü kendisi güçlü bir komutandır ve çeşitli savaş yöntemlerini bilmektedir" diye açıklamada bulundu.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...