66 yıl sonra musluktan akan suya kavuştu

/ Kaynak: AA
66 yıl sonra musluktan akan suya kavuştu

YAŞAM Haberleri  / AA

Antalya'nın Demre ilçesinde yıllarca su ihtiyacını kuyudan veya yağmur suyundan karşılayan Fatma Döngüllü, 66 yıl sonra musluktan akan suya kavuştu.

Yığma taştan yapılan 2 odalı küçük evlerine Demre-Kaş karayolundan sonra yaklaşık 1 kilometre stabilize araç yolu, ardından 500 metre civarında patika yoldan gidilerek ulaşılabilen Fatma Nine, 50 yaşlarındaki çeşitli rahatsızlıkları bulunan 2 erkek çocuğu ile yaşıyor. Demre'nin Yavu Mahallesi'ne 20 yaşında gelin gelen 86 yaşındaki Fatma Düngüllü'nün evinde yıllarca şebeke hattından gelen su olmadı. Evinde musluktan akan su bulunmayan Düngüllü, ihtiyacını kuyulardan veya yağmur suyunu biriktirerek giderdi. Yıllarca zor şartlarda yaşayan Düngüllü'nun durumunu geçen yıl sonlarında mahalle muhtarının yetkililere bildirmesi üzerine harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaptıkları çalışma ile yaşlı kadının evine kadar su borusu döşedi. Fatma Nine, çalışma sonucunda 66 yılın ardından evinde musluktan akan suya kavuştu.
66 yıl sonra musluktan akan suya kavuştu
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçen ay Antalya'da düzenlenen toplu açılış töreninde de bahsettiği Fatma Nine'yi Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel evinde ziyaret etti. nbsp;Türel, durumu öğrenince evin çok eski ve ulaşımının zor olması nedeniyle Fatma Nine'ye yeni bir ev yapmayı önerdiklerini ama kendisinin bulunduğu yere alıştığını söyleyerek bunu kabul etmediğini söyledi.

Bunun üzerine Fatma Nine'yi musluktan akan suya kavuşturmak için harekete geçtiklerini anlatan Türel, "Fatma Nine'nin bu mutluluğunu paylaşmak bizim için her şeyden önemli. Burada zor şartlarda yaşayan, 20 yaşında gelin geldiği evde 66 yıl sonra suya kavuşan Fatma Nine'nin mutluluğu bizim için her şeye değer. Biz onlar için çalışıyoruz, onlar için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Düngüllü ise 4 oğlu, 3 kızı bulunduğunu, eşinin yıllar önce hayatını kaybettiğini kaydetti.
Evinde hasta 2 oğluyla yaşadığını ifade eden Düngüllü, "Suyu getirenlerden Allah razı olsun. Yıllar sonra musluğumdan su akıyor" diye konuştu.

Türel, daha sonra eve girerek, Düngüllü'ye videodan Başbakan Davutoğlu'nun Antalya'daki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmanın kendisinden bahsettiği bölümünü izletti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...