Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu: Çözüm süreci en güzel haber

/ Kaynak: AA
Davutoğlu: Çözüm süreci en güzel haber

Politika Haberleri  / AA

Başbakan Davutoğlu Mardin'de yaptığı konuşmada, "Çözüm süreci, şu anda Ortaoğu'nun tek ve en güzel haberidir" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çözüm süreci, şu anda Ortaoğu'nun tek ve en güzel haberidir. Buna sahip çıkacağız. Bahar bayramına giderken, Nevruzumuza giderken, bu topraklarda bir daha nefret ve şiddet dili olmasın diye gece gündüz çalışacağız" dedi.Partisinin Mardin Kadın Kolları Kongresi'nde konuşan Davutoğlu, tüm Mardinlileri selamladı. Mardin'i aşkla sevdiklerini belirten Davutoğlu, buradan Kızıltepe'ye doğru Mezopotamya ovalarına bakıldığında Anadolu ile Mezopotamya kardeşliğinin görüldüğünü ifade etti.Davutoğlu, Mardin'e çok anlamlı bir günde geldiklerini dile getirerek, dana önceki programında kadınlara yönelik politikaları açıkladığını, kadına yönelik şiddet konusunda alınacak tedbirler hakkında bilgi verdiğini anımsattı. Bu tedbirlerin hayata geçebilmesi için tüm Mardinlilerin ve bütün Türkiye'nin kadına yönelik şiddet konusunda omuz omuza vermesi gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, "Özgecan kızımızın katlinden sonra Antalya Kadın Kolları Kongremize gittiğimizde de orada misafir olarak bulanan erkekler ve üyelerimiz 'Kadına uzanan eller kırılsın' demişti. Şimdi de burada Mardinliler söylüyor: (Kadına uzanan eller kırılsın)" diye konuştu.

Davutoğlu, medeniyet diyarı Mardin'den uzanan bu sese herkesin kulak vermesi gerektiğini dile getirerek, "Biraz önce 'Kadınlar bizim kutsalımızdır' diye bir söz duydum. Evet, bütün kadınlarımız bizim için, saygının, ihtiramın en yücesine layık olan kutsal annelerimizdir. Bütün Mardin'i ve Mardinli kadınlarımızı bir kez daha selamlarken, buradan Türkiye'deki bütün kadınlarımıza şiddetsiz, nefretsiz, muhabbet dolu, gönül dolu yıllar diliyorum. Hayırlı yıllar olsun" dedi.

-"Kadına kim elini uzatırsa 'dur' diye haykırmaya hazır mısınız?"

Bir şehrin estetiğinin mimari, insanın estetiğinin ise ahlak olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:"Ahlakın, en güzeli de muhabbetle bezenmiş ahlaktır. Ahlakın en güzeli de kadına, anneye, eşe, kız çocuğuna gösterilen muhabbette saklı olan ahlaktır.
Aziz Mardinliler, Kadınlar Günü'nde buradan bütün Türkiye'ye ses verelim. Kadınlara yönelik şiddet konusunda omuz omuza vermeye hazır mısınız? Kadın ve erkekler olarak hep beraber, kadına yönelik şiddet konusunda hükumetimizin aldığı tedbirlere destek vermeye hazır mısınız? Kadına kim elini uzatırsa 'dur' diye haykırmaya hazır mısınız? Annelerimize bugün giderek, onların sadece ellerini değil ayaklarını da öpmeye hazır mısınız? Özellikle erkeklere soruyorum, bugün içinizde evli olanlar, eşlerinize giderek muhabbetle 'hayat boyu muhabbetle beraber olalım' demeye hazır mısınız? Ne olursa olsun, bir an bile bir fiske bile vurmama konusunda söz veriyor musunuz? Eşlerinize sadece muhabbetle muamele etme konusunda söz veriyor musunuz?

Değerli bacılarım, kadına yönelik şiddet konusunda omuz omuza vermeye hazır mısınız? Eğer, birisi kadına yönelik bir şiddet uygularsa ona haddini bildirmeye hazır mısınız? Hem erkek kardeşlerim hem bacılarıma sesleniyorum, evimizde kız ve erkek çocuklarımıza sadece muhabbetle muamele etmeye hazır mısınız? Onlarla sadece sevgi diliyle konuşacak mısınız?"Salonda bulunanlardan evet cevabını alan Davutoğlu, kendisinin gece saat kaç olursa olsun, evine gittiğinde uyuyan çocuklarının alnından öptüğünü ve bunu hiçbir zaman ihmal etmediğini bildirdi.Davutoğlu, "Kaç yaşında olursa olsun... Emin olun, şu yaşa kadar dört çocuğuma hiçbir gece yok ki, kaçta gidersem gideyim ki çoğu zaman akşam eve gidemiyorum, gittiğimde alınlarından öpmeden ben uyumuş olayım. Bugün eve gittiğinizde, erkek çocuklarınıza, büyüdüğünde eşlerine muhabbetle davranmaları için; kız çocuklarınıza kendi çocuklarına muhabbetle davranmaları için siz onları bağrınıza basın. Öyle bir bağrınıza basın ki şiddeti hiçbir şekilde bir daha görmesinler, anlamasınlar, yaşamasınlar" diye konuştu.

-"Şiddetsiz döneme sahip çıkınız"

Davutoğlu, buradan bir seferberlik ilan ettiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özgecan, vefat ettiğinde Antalya'dan Türkiye'nin batısından güneyinden seferberlik ilan etmiştik. Şimdi de Mardin'den, Güneydoğu'dan seferberlik ilan ediyoruz. Kadınlara yönelik şiddete hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Yine bu güzel gün ve mekanda kadınlarımızın huzurunda, bir hususta daha hep beraber sesimizi yükseltmeye çağırıyorum; o da Çözüm süreci...

Onlarca yıldır, bu toprakların annelerinin kiminin doğusunda kiminin batısında kiminin kuzeyinde kiminin güneyinde evlat acısı düştü. İşte Sayın Cumhurbaşkanımızın 2005'te Diyarbakır'da yaptığı konuşmayla bir barış imarı şeklinde başlayan süreç, bugün en ileri aşamasına geldi. Geçtiğimiz Cumartesi günü silahların tümüyle terki konusunda bir açıklama yapıldı. Biz, bunu çok önemsiyoruz. Çünkü, silahların konuştuğu yerde gönüller konuşamaz. Silahların konuştuğu yerde zihinler konuşamaz. Silahların konuştuğu yerde diller konuşamaz. İşte, şimdi AK Parti Mardin Kadın Kolları Kongresi'nden Türkiye'deki bütün kadınlarımıza sesleniyorum: Bu yeni döneme, silahsız, şiddetsiz döneme sahip çıkınız. Çözüm Süreci, herkesten çok kadınlarımızın sahip çıktığı bir süreçtir."

-"Fitnebazlara fırsat vermeyeceğiz"

"Hep birlikte Türkiye'yiz" sloganını Türkçe, Kürtçe ve Arapça söyleyen Davutoğlu, "Yeni Türkiye'nin işaret fişeği budur. Mardin ile Antalya'da, Edirne ile Hakkari'de aynı sloganlar atılıyorsa, aynı zılgıtlar ya da türküler söyleniyorsa, işte kardeşlik inşa ediliyor demektir. Kardeşliğimiz aziz olsun, daim olsun. Kardeşliğimize darbe vurmak isteyenlere Allah fırsat vermesin" diye konuştu.

Türk, Arap, Kürt herkesin, Mardin'de olduğu gibi barış içinde yaşaması için gece gündüz çalışacaklarını, fitnebazlara fırsat vermeyeceklerini ifade eden Davutoğlu, bu farkın AK Parti'yi diğer partilerden ayırdığını belirtti.

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biz nasıl Türkiye'de Kürt, Arap, Türk, bütün vatandaşlarımızın kardeşliğini savunduysak, aynı şekilde Suriye'de de Irak'ta da Ortadoğu'da da kardeşliğimizi, birlikteliğimizi savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Bizim için Halep'teki bir Arap ile Kobani'deki bir Kürdün, Bayırbucak'taki bir Türkmenin, Musul'daki bir Sünni ile Kerbela'daki bir Şii'nin ya da Ninova'daki bir Süryaninin bir farkı yoktur. Hepsi bizim için azizdir, hepsi bizim ezeli ve ebedi kardeşimizdir."

-"Sizler bizim umudumuzsunuz"

Türkiye'ye sığınanlara sahip çıktıkları için Mardinli vatandaşlara teşekkür eden Davutoğlu, "Suriye'de, Irak'ta acılar yaşanırken, fevç fevç insanlar büyük bir umut içinde, emin bir diyar ararken, buraya geldiklerinde onlara sahip çıktığınız için size teşekkür ediyorum. Muhacirlere sahip çıkan ensara teşekkür ediyorum. Hataylılara, Gazianteplilere, Kilislilere, Şanlıurfalılara, Mardinlilere, Şırnaklılıra, Hakkarililere, bütün sınır boylarına ve muhacirleri karşılayan bütün vilayetlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Ortadoğu'ya barış mesajlarının, bir kez daha, asırlarca her ırktan, her etnik kökenden, her dinden insanlara kucak açmış, Mezopotamya'nın ilk asırlarından beri kadim medeniyetleri bünyesinde barındıran, Karakoyunluların, Artukluların, Eyyubililerin bu güzel şehrinden yükseleceğini ifade eden Davutoğlu, "Çözüm süreci şu anda Ortaoğu'nun tek ve en güzel haberidir. Buna sahip çıkacağız. Bahar bayramına giderken, Nevruzumuza giderken bu topraklarda bir daha nefret ve şiddet dili olmasın diye gece gündüz çalışacağız" diye konuştu.Davutoğlu'nun, "Sizler de bizim umudumuzsunuz. Bu umudu yeşertmeye hazır mısınız? Çözüm sürecini kalıcı ve daimi bir barış, kalıcı ve daimi bir kardeşlik yapmak için 7 Haziran'da AK Parti'ye en güçlü desteği vermeye hazır mısınız? 7 Haziran'da bir demokrasi destanı yazmaya hazır mısınız? İnşallah 7 Haziran'da en az yüzde 50 demeye hazır mısınız?" sorularına salonda bulunanlar, "hazırız" cevabını verdi.

Kendilerinin de gece gündüz çalışmaya hazır olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Hep beraber AK Parti teşkilatları olarak bugün Türkiye'de dimdik ayaktayız. Olağan il kongrelerimiz bitirdik. Kadın kongrelerimizi yapıyoruz. Gençlik kongrelerimizi yapıyoruz. Her yerde aynı coşku, her yerde aynı heyecan. Çünkü biz bütün Türkiye'yi kuşatan, Türkiye'deki bütün vatandaşlarımızı ayrım gözetmeden kuşatan yegane partiyiz" dedi.Davutoğlu, tezahüratları üzerine salonda bulunanlara, "Milletten Mardin'den güç alanların eğilmesi mümkün mü? Boyun eğdirilmesi mümkün mü? Mardin ayaktaysa biz de ayaktayız inşallah" diye seslendi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...