Fenerbahçe, Galatasaray Maçı Özet, Skor (GS-FB MAÇI GOLLER)

Fenerbahçe, Galatasaray Maçı Özet, Skor (GS-FB MAÇI GOLLER)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Heycan dorukta, Fenerbahçe Galatasaray maçı için dakikalar kaldı. Galatasaray Fenerbahçe maçı hangi kanalda, sat kaçta, FB GS maç detayları

Spor Toto Süper Lig'in 23. hafta mücadelesinde oynanan derbi maçta Fenerbahçe, sahasında Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada Sarı-lacivertlilere 3 puanı getiren golü 81. dakikada Dirk Kuyt kaydetti. Fenerbahçe bu galibiyetin ardından puanını 50'ye yükselterek, 51 puanı bulunan Galatasaray ve Beşiktaş'la arasındaki puan farkını 1'e indirdi.

FENERBAHÇE:1 GALATASARAY:0

90' Gelişen Galatasaray atağında rakip ceza alanı içince topu alan Sneijder, rakiplerinden sıyrılamadı ve top dışarıya gitti.

90' Cüneyt Çakır, mücadelenin sonuna 4 dakika ilave etti.

89' Galatasaray'da Hamit Altıntop'un yerine Emre Çolak oyunda. İki takımın da değişiklik hakkı kalmadı

88' Aynı kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşu sonrasında Caner'in ortasında top herkesi aştı.

87' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Emre'nin pasında topla buluşan Webo'nun ortasında savunmadan seken top kornere çıktı.

86' Sarı lacivertli ekipte Moussa Sow'un yerine Selçuk Şahin oyunda.

85' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk'un ceza alanına ortasında Burak'ın kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.

84' Volkan Demirel bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.


83' Galatasaray beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza alanı içine atılan uzun topu kontrol eden Yasin, iki rakibi arasından sıyrılıp topu sol çapraza çekti ve karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama Volkan yakın mesafeden topu harika çıkardı ve kornere gönderdi.

81' Kuyt'tan mükemmel bir gol. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topal'ın sol kanatta boş durumda olan Kuyt'a uzun pasında Kuyt, topu kontrol edip ceza alanına girdi ve girer girmez çaprazdan sol köşeye sert bir şut gönderip topu ağlara gönderdi.

54' Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sow'un ceza alanı içi sol çaprazından sağ köşeye etkili şutunda Muslera, yerden de seken topu mükemmel bir şekilde kornere çeldi.

53' Galatasaray'da Selçuk, ceza alanı dışı sağ çaprazından kaleye şutunu çekti ama top savunmanın engeline takıldı.

52' Sarı lacivertlile yine sağ kanattan çok etkili geldi. Göhan Gönül, ceza alanına girmek üzereyken Olcan, Gökhan'ın dengesini bozdu ve Gökhan yerde kalınca penaltı bekledi ama oyun devam etti.

51' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Emenike, Olcan'dan sıyrılıp kale sahasına ortasını yaptı ama Kuyt yakın mesafeden vuruşunu yapamadı.

50' İkinci yarı oldukça tempolu başladı. İlk yarının başında olduğu gibi top bir o kalede bir bu kalede...


49' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında kafalardan seken topu ceza alanı dışında kontrol eden Hamit'in sol çaprazdaki Telles'e pasında top çok hızlı gitti ve oyun alanını terk etti.

48' Galatasaray'da Umut, rakip ceza alanı sağ yan çizgisinde topu Caner'den kurtarıp ceza alanına ortasını yaptı. Savunmadan seken topu Sneijder kontrol edip ceza alanı dışından kaleye şutunu çekti ve top savunmaya çarpıp kornere gitti.

47' İkinci yarının ilk atağı Fenerbahçe'den geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Emre'nin ceza alanına ortasında Emenike ceza alanı içinde topa hareketlendi ama topa dokunamadı.

46' Sarı kırmızılı takım ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Sakatlık geçiren Hakan Balta'nın yerine Koray Günter oyunda.

46' Derbide ikinci yarı Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.

Hakan Balta devre arası soyunma odasına sekerek gitti.

Karşıaşmanın ilk yarısında son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.

45' Galatasaray'da Hakan Balta, şu anda oyuna devam ediyor. Yedek isimlerden Koray Günter de hazırlanmaya başladı.


45' Cüneyt Çakır, ilk yarının sonuna 1 dakika ilave etti.

44' YORUM | Fatih Şamlıoğlu: "Öyle bir derbi oynanıyor ki, 90'da gol olsa "maç bitti haydi kalkın gidelim" diyemezsiniz."

43' Bu arada Galatasaray'da Hakan Balta, bir sakatlık geçirdi ve şu an da oyun alanı içinde tedavisi devam ediyor.

43' Kullanılan serbest vuruşta Emre'nin ceza alanına ortasında Kuyt'ın kafasıyla kale sahasına aşırttığı topu Muslera kontrol etti.


43' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Emenike, hafif sağ çaprazda Hakan'dan topu kurtarmak isterken Hakan'ın sert darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Hakan sarı kart gördü.

42' Galatasaray sağ kanattan üst üste 2 kez atak girişiminde bulundu. İlkinde Umut'un ortasında top savunmada kalırken, ikincisinde Sabri'nin ortasında yine Fenerbahçe savunması topu karşıladı.

41' YORUM | Rıdvan Dilmen: "Hamza hoca, Bruma, Yasin ve Koray'ı yedek kulübesinde oturtup, tecrübeli oyunculara şans vermesi çok yerinde bir hamle."

40' Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in ceza alanına ortasında Umut ve kaleci Volkan topa hamle yaptılar ama Umut, Volkan'a faul yaptı.

39' Sarı kırmızılı takımda Alex Telles, kendi yarı alanından aldığı topla sol kanattan rakip ceza alanı yakınlarına kadar gitti ve rakiplerinin arasından çıkmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

38' Galatasaray sol kanattan etkili geldi. Telles'in son çizgi yakınlarından ortasında savunmadan seken topu ceza alanı dışında kontrol eden Selçuk'un şut denemesi çok farklı şekilde dışarıya gitti.

37' YORUM | Hasan Şaş: "Olcan ve Telles iyi oynuyor. İş böyle olunca Galatasaray da iyi oynuyor."


36' Derbide sarı lacivertlilerin baskısı her geçen dakika artıyor. Diego, uzaklardan çok sert ve etkili bir şut çekti ama Muslera gole izin vermedi.


35' Fenerbahçe'de bu kez Egemen gole çok ama çok yaklaştı. Sol kanattan ceza alanı ön bölümüne yapılan ortada Egemen'in yakın mesafeden kafa vuruşunda top üstten az farkla dışarıya gitti.

35' Kullanılan serbest vuruşta Caner'in doğrudan kaleye gönderdiği top baraja takıldı. Ardından Diego şansını denedi ama sonuç çıkmadı.

34' Emre ve Chedjou daha sonra konuştular, tokalaştılar ve gerginlik son buldu. Oldukça tehlikeli bir yer ve topun gerisinde Caner ve Diego.

33' Bu arada iki takım arasında serbest vuruşun nereden kullanılacağı ile ilgili bir tartışma çıktı ve ortam gerildi.

32' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Diego'dan pası alan Gökhan, Telles'ten sıyrılıp ceza alanına girmek üzereyken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

31' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner'in ceza alanına ortasında savunmada Sabri topu uzaklaştırdı.

30' Fenerbahçe'nin baskılı olduğu dakikalar. Ceza alanının hemen dışında önce Kuyt kaleye şutunu çekmek istedi ama top savunmadan sekti. Ardından Emre açıyı bulup şutunu çekti ama top savunmadan sekip kornere gitti.

29' Galatasaray ani bir atağa çıktı ve rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Umut, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ama oyun devam etti.

28' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada kafalardan seken topa Caner gelişine vurdu ama top yine savunmadan sekti.

27' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe Emenike, Sabri'den sıyrılıp ceza alanına ortasını yaptı. Arka direk yakınlarında Kuyt ve Telles topa birlikte yükseldi ve top kornere gitti.

26' Fenerbahçe yarı alanında baskı yapan sarı kırmızılılar baskı yaparak topu kazandı ve ardından Burak topu kontrol edip ceza yayı içinde Alves ve Egemen arasından ceza alanına girmek isterken yerde kaldı ve faul bekledi ama oyun devam etti.


25' Oyunun son bölümünde iki takım oyuncularının yaptığım faullerde ciddi bir artış olmaya başladı. Maçın başındaki yüksek tempo biraz düştü. Fenerbahçe top ile biraz daha fazla oynuyor.

21' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Selçuk İnan, Diego'ya faul yaptı.

20' Sneijder, aynı kanattan kullandığı köşe vuruşunda kale sahasına ortasını yaptı ama Volkan topu sektirmeden kontrol etti.

19' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında köşe gönderi yakınlarına koşu yapan Telles'e uzun atılan topta araya giren Alves topu kornere gönderdi.

18' Geride kalan bölümde topla oynama oranlarında Fenerbahçe'nin %57'ye %43 üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe 80, Galatasaray 71 isabetli pas yaptı.

17' Fenerbahçeli oyuncular orta alanda yaptıkları baskıyla topu kazandılar ve topu alan Emre, Sow'u hemen ceza alanına kaçırmak istedi ama Muslera iyi yer tuttu ve topu kontrol etti.

16' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Sneijder'in güzel pasında Telles, köşe gönderi yakınlarından topu ceza alanına çevirdi ama Burak'tan önce kaleci Volkan topun sahibi oldu.

15' Müthiş derbinin müthiş 15 dakikasını geride bıraktık. İki takım da oldukça istekli ve arzulu... Galatasaray Selçuk ve Burak'ın tehlikeli pozisyonlarından yararlanamadı.

14' Fenerbahçe yarı alanında yükseklik kazanan topa Kuyt ve Olcan hareketlendi ama Olcan topu kapma mücadelesinde Kuyt'a faul yaptı.

13' Bir başka Fenerbahçe atağında ceza alanına sol kanattan koşu yapan Sow'un önüne atılan topta ceza alanına giren Sow, topu almak isterken Chedjou son anda araya girdi ama aynı anda ofsayt bayrağı kalktı.

12' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Caner'in sol kanattan ceza alanına etkili ve sert ortasında arka direk yakınlarında Kuyt, Olcan'ın üstünden kafa vuruşunu yapmak istedi ama başarılı olamadı.

11' Galatasaray gole bir kez daha çok yaklaştı. Rakip yarı alanın iilk metrelerinde topla buluşan Umut'un savunma arkasına kaçan Burak'a yüksek gönderdiği topta Burak'ın ceza yayından aşırttığı top üstten dışarıya gitti. Volkan da bu pozisyonda öne çıkmıştı.


10' Gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanatta Diego, sağ kanattaki Gökhan ile paslaştıktan sonra Selçuk'a çalım atmak istedi ama Selçuk, Diego'ya geçit vermedi.

9' Fenerbahçeli oyuncular rakip yarı alanda ve orta alanda baskı yapıyor.

8' Sarı lacivertlilerin karşı atağında Emre'nin rakip yarı alanın ortalarından ceza alanı içindeki Sow'a ortasında kaleci Muslera topu yumrukladı. Aynı anda ofsayt bayrağı kalktı.

7' Etkili gelişen Galatasaray atağında Sneijder, topla birlikte ceza alanı ön bölümlerine kadar gidip sağ çapraza koşu yapan Burak'a harika bir pas attı ama Burak biraz hızlı gelen topu kontrol edemedi.

6' Fenerbahçeli oyuncuların penaltı beklediği an. Sol kanattan Caner'in ceza alanına ortasında seken topu Diego aldı ve rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.

5' Derbi müthiş başladı. Geride kalan 5 dakikada top bir o kalede bir bu kalede...

4' Galatasaray gole çok ama çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Telles'in ceza alanına sert ve etkili ortasında Volkan ve savunmadan seken topa Selçuk, ceza alanı içi sağ çaprazından çok sert vurdu ama Volkan harika çıkardı. nbsp;

3' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Olcan, ceza alanına iki kez orta girişiminde bulundu ama Fenerbahçe savunması Olcan'ı iki pozisyonda da çok iyi kapattı.

3' YORUM | Hasan Şaş: "Galatasaray kazanır, 20:45'te görüşürüz"

2' Sarı lacivertliler maç başlar başlamaz sağ kanattan atağa çıktı. Gökhan'ın ceza alanına ortasında savunmanın karşıladığı topa Emenike hareketlendi ama Sabri'nin uzaklaştırmak istediği top Emenike'ye çarptı ve auta çıktı.

1' Dev derbi, büyük heyecan oyuncuların vuruşuyla başladı... Adına yakışır bir derbi olsun...

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Kuyt, Diego, Emenike, Sow

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Olcan Adın, Sneijder, Burak Yılmaz, Umut Bulut


Fenerbahçe, Galatasaray Maçı Özet, Skor (GS-FB MAÇI GOLLER)



SON YILLARIN DERBİ PERFORMANSI


Galatasaray, 2011-2012 sezonundan bu yana oynadığı derbi maçlarda sadece üç mağlubiyet aldı. Ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile Süper Lig, Süper Final ve TFF Süper Kupa maçlarında 21 kez karşılaşan sarı-kırmızılı ekip, bu maçların 12'sinden galibiyet ile ayrılırken, 3 maçta mağlup oldu, 6 maç ise eşitlikle sona erdi.


HAMZA HAMZAOĞLU İLE İLK KEZ


Fenerbahçe, Galatasaray Maçı Özet, Skor (GS-FB MAÇI GOLLER)

Cesare Prandelli'nin yerine göreve getirilen Galatasaray'ın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, ikinci kez derbide takımın başında sahaya çıkacak. Galatasaray ile ilk derbisine Beşiktaş karşısında çıkan ve mücadeleden 2-0 galip ayrılan Hamzaoğlu, Fenerbahçe'ye karşı ise ilk kez takımının başında sahada olacak.


21 MAÇTA 21 KIRMIZI KART


Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan resmi ve özel son 21 maçta ise hakemler, toplam 21 kez kırmızı kartına başvurdu. Sezon başında oynanan Süper Kupa maçında sahadan atılan oyuncu olmazken, daha önceki beş maçta altı futbolcu saha dışında kalmıştı.


FENERBAHÇE FARKI İNDİRMEK İSTİYOR


Zorlu mücadele öncesi lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe, taraftarı önünde sahadan galibiyet ile ayrılarak puan farkını 1'e indirmek istiyor. Rakibine karşı Kadıköy'de 15 yılı aşkın süredir mağlubiyet yüzü görmeyen sarı-lacivertli ekipte, sakatlıkları bulunan Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım dışında eksik oyuncu bulunmuyor.


ASLAN'IN 5 BİN 555 GÜNLÜK HASRETİ


Kadıköy'de 5 bin 555 gündür galip gelemeyen konuk ekip Galatasaray ise, galibiyet hasretine son vererek, ezeli rakibi karşısında puan farkını 7'ye çıkarmak istiyor. Sarı-kırmızılılarda ameliyat olan ve sezonu kapattığı açıklanan Felipe Melo dışında eksik oyuncu bulunmuyor.


nbsp;Spor Toto Süper Lig'in 23. haftası derbi mücadelesine sahne olacak. Fenerbahçe, yarın ezeli rakibi Galatasaray ile Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda karşılaşacak. Sarı-kırmızılı ekip, zirvedeki yerini sağlamlaştırmak ve rakipleri ile puan farkını açmak isteyecek. Ev sahibi Fenerbahçe ise taraftar desteğini arkasına alarak sahadan galibiyet ile ayrılıp, puan farkını 1'e indirmenin yollarını arayacak. Dev derbi öncesi her iki takımında en çok gol bulduğu dakikaların oyunun son bölümleri olması dikkat çekti.


FENERBAHÇE SON 15 DAKİKADA 9 GOL YEDİ,
Fenerbahçe, Galatasaray Maçı Özet, Skor (GS-FB MAÇI GOLLER)



Ev sahibi Fenerbahçe, geride kalan 22 haftada 37 gol atıp, kalesinde ise 17 gol gördü. Sarı-lacivertlilerin attığı 37 golün dakika bazında dağılımına bakıldığında ise en çok golün 76. ve 90. dakikalar arasında atıldığı gözlendi. Fenerbahçeli oyuncular mücadelenin son 15 dakikalık diliminde rakip fileleri 9 kez havalandırırken, kalesinde ise 6 gol gördü.


GALATASARAY'DA 41 GOLÜN 11'İ SON BÖLÜMDE


Konuk ekip Galatasaray ise, 22 haftalık periyotta 41 kez gol sevinci yaşarken, 25 gole engel olamadı. Aslan'ın attığı 41 golün dağılımında ise, son 15 dakikalık dilimde rakip filelerin 11 kez havalandırıldığı gözlendi. Sarı-kırmızılı oyuncular bu dakikalarda kalesinde 8 gol gördü.
Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe, yarın ezeli rakibi Galatasaray ile karşılaşacak. Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşmayı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Dev derbide gözler golcü oyuncular Burak Yılmaz ve Sow'da olurken, her iki takımın da tecrübeli file bekçileri Muslera ve Volkan da derbinin kaderini belirleyecek olan isimler arasında.


VOLKAN: 27 MAÇTA 27 GOL
Sarı-lacivertli ekipte 13. sezonunu geçiren 33 yaşındaki file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray'a karşı kariyerinde toplam 27 maçta görev aldı. Bu karşılaşmalarda sarı-kırmızılı futbolcuların 27 golüne engel olamayan tecrübeli kaleci, 10 maçta ise kalesini gole kapattı.


MUSLERA: 11 MAÇTA 11 GOL
Konuk ekip Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Muslera ise ezeli rakipleri karşısında 11 kez sahada yer aldı. Bu karşılaşmalarda kalesinde 11 gol gören 28 yaşındaki kaleci, 4 maçta ise sarı-lacivertli futbolculardan gol yemedi.


nbsp;Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında yarın Fenerbahçe ile Galatasaray derbi mücadelesinde Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Kadıköy'de 5 bin 555 günlük galibiyet hasretini sonlandırmak isteyen sarı-kırmızılılarda, golcü oyuncu Umut Bulut'un Fenerbahçe maçlarındaki performansı dikkat çekti.
Fenerbahçe, Galatasaray Maçı Özet, Skor (GS-FB MAÇI GOLLER)



FENERBAHÇE'YE KARŞI 11 GOLE KATKI SAĞLADI
Bugüne kadar Ankaragücü, Trabzonspor ve Galatasaray formalarıyla 24 kez Fenerbahçe karşısında sahaya çıkan Umut Bulut, bu maçlarda rakip fileleri 8 kez havalandırırken, 3 golünde hazırlayıcısı oldu. Galatasaray forması ile 5 maçta Fenerbahçe'ye karşı şans bulan Umut'un 2 golü bulunuyor.


nbsp;Can Bartu Tesisleri'nde teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki antrenman koşu ve ısınma hareketleri ile başladı. Arından 3 gruba ayrılan sarı-lacivertliler, 5'e 2 top kapma ve pas çalışması yaptı. İdman dar alanda yapılan çift kale maçla sona erdi. Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım, takımdan ayrı özel programları dahilinde çalıştı.


Antrenmanı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Asbaşkan Tahir Perek, Ömer Temelli, İlhan Ekşioğlu, Deniz Tolga Aytöre, Hakan Dinçay, Ünal Uzun ve yönetim kurulu üyesi Yalçın Haker de izledi.


Sarı-lacivertli ekip Galatasaray maçı hazırlıkları yarın yapacağı antrenman ile sürdürecek.


Dev karşılaşmada saha ve seyirci üstünlüğünü baz alan Uluç, Belgin ve Söztutan derbinin galibi olarak F.Bahçe'yi gösterirken, Hasan Sarıçiçek, "Favorim de, plasem de, sürprizim de G.Saray" diyor. Ünal da bu görüşe destek veriyor.
1-Dev maç nasıl sonuçlanır? Bu sonuç ligin seyrini nasıl etkiler?
ÖCAL ULUÇ: Galatasaray kazanırsa, Fenerbahçe'yi yarışın dışına iter. Diğer sonuçlar üçlü yarışı devam ettirir. Psikolojik olarak saha ve seyirci üstünlüğü Fenerbahçe'dedir, son maçların istikrarı ve coşkunluğu ise Galatasaray'da. Maçın berabere bitmesi çok normal olur.
KEMAL BELGİN: Galibiyete yakın taraf Fenerbahçe. Galatasaray'ın maçı en azından kaybetmemesi demek bu yarışın belki de son haftaya kadar süreceği anlamı taşır. Yok, Galatasaray kazanırsa, daha bitime çok var demektir. Fenerbahçe'nin öndeki elemanları şayet bol deplasmanlı bir oyun sergileyebilirlerse, pozisyon zenginliği yaşanır ve Galatasaray savunması da dağılır gider. nbsp;
SADIK SÖZTUTAN: İki takımın kadro derinliğine, kapasitesine, tecrübesine bakarak Fenerbahçe diyorum. Bu tahminimin önceki maçlarla ilgisi yok.
ÜMİT AKTAN: Sonucu bilsem zengin olurdum. Fener kazanırsa yarış yeniden başlar G.Saray kazanırsa, Fenerbahçe devre dışı kalır
HASAN SARIÇİÇEK: Favorim de, plasem de, sürprizim de; G.Saray. Neden? Artık ne Kadıköy eski 'çıkış' vermeyen stat durumunda ne de Kartal'ın eli ve morali bu maçı kazanacak kadar güçlü. Sarı-lacivertli camiadaki 'İsmail Hoca oyunu okuyamıyor', 'Emenike sevdası takıntıya dönüştü' ve 'Takımı başkan yapıyor' gibi iddialar, hem hocanın hem de takımı keyfini kaçırıyor. Hamzaoğlu daha stratejik ve güçlü bir karakter, ne yönetimi işine karıştırıyor ne de kimseye 'imtiyaz' tanıyor. G.Saray kazanır ve F.Bahçe'yi yarışın gerisine iter ama üçlü kovalamaca bu maçla bitmez.
ÖMER FARUK ÜNAL: F.Bahçe'de düşüş var. Son 2 haftada kaybedilen 5 puan takım üzerinde büyük bir baskı oluşturdu. F.Bahçe'de Alves-Egemen dışında hemen her noktada sıkıntı var. Hücum hattı çok suskun, orta saha çok tartışmalı. Emre'nin oynaması bir dert, oynamaması bir dert. Diego çok tartışılan bir oyuncu. G.Saray stoperleri dışında daha bir takım görüntüsü veriyor. Ben, G.Saray'ı 1 adım önde görüyorum. G.Saray kazansa bile kalan 11 haftada 7 puanlık fark kapanmayacak bir fark değil. 2 haftada 5 puan kaybeden takımlar görmedik mi?
2-Galatasaray'ın Kadıköy'de 5555 gündür kazanamaması normal mi?
ÖCAL ULUÇ: Bu istatistik çok anormal bir tabloyu ortaya koyuyor. Sebebini sarı-lacivertli cephede değil, sarı-kırmızılı cephede aramak lazım. nbsp;


Fenerbahçe, Galatasaray Maçı Özet, Skor (GS-FB MAÇI GOLLER)

KEMAL BELGİN: Şartlar çok fazla değişmiş değil, istatistik artmaya devam edebilir.
SADIK SÖZTUTAN: Normal değil... Bu iş artık futbol ulemalarını aşıyor; sosyologların, psikologların ilgi alanına giriyor.
ÜMİT AKTAN: 10 sene maç kazanamazsın ama bir kazanır kupayı kaldırırsın, bu da her şeyi özetler. nbsp;
HASAN SARIÇİÇEK: Nasıl normal olsun, tez konusu olacak çok anormal bir durum. Fakat; 6-0'lar, santraya bayrak dikmeler hepsi masal olduğu gibi G.Saray da "stres, korku ve zafiyet devri" diye özetleyeceğimiz 16 yıllık "Fener sendromu"nun da sonuna geldi. Çünkü köprüyü geçerken ayakları titreyen takım yok artık. Yepyeni kadro, heyecan ve üst üste kazanan Galatasaray ile Hamzaoğlu rüzgârı.
ÖMER FARUK ÜNAL: Her şeyin bir sonu var. Bu maç Kadıköy'de maç kazanamama serisi bu akşam sona erebilir. G.Saray'da oynayan futbolcuların bu duruma çok takılacaklarını sanmıyorum. Hakanlar, Arifler, Okanlar, Suatlar, Ergünler zamanında bu durum psikolojik bir hal almıştı. Bugünkü kadronun ben çok duygusal olacağını sanmıyorum. Tam tersi "Kazanıp, tarihe geçelim" diye düşüneceklerdir.


3 Melo'nun yokluğu Galatasaray'ı nasıl etkiler? Hamit bu eksikliği kapatır mı?


ÖCAL ULUÇ: Bence Hamit'in futbolcu olarak Melo'nun önüne geçen özellikleri var. O bakımdan derbide Melo'nun yokluğunun bir eksiklik olacağına inanmıyorum. Aksine Saracoğlu'nda gerilimi artıracak Melo'nun yerine soğukkanlı Hamit'in oynaması sarı-kırmızılılar için psikolojik avantajdır.
KEMAL BELGİN: Melo'nun yer alamayacağı bir takımda arka dörtlü ciddi sıkıntılar yaşamaya mahkûmdur. Chedjou-Semih ikilisinin adam paylaşımında hata yaptıklarını görüyoruz. Orta blokta Selçuk, Sneijder ve Hamit ciddi deneyimi olan futbolcular. Hele hele Sneijder bir başkadır. Hamit de onca önemli deneyimleri sayesinde büyük yarar sağlamaktadır. Tabii sakat değilse. nbsp;
SADIK SÖZTUTAN: Yüzde yüz etkiler. Kadıköy'de başı dik durabilen belki de tek Galatasaraylıydı... nbsp;
ÜMİT AKTAN: Kısmen doldurur. Ama daha sakin bir Galatasaray izleriz.
HASAN SARIÇİÇEK: G.Saray çok formda… Melo yok ama Hamit var… Boşluk olmaz. Aksine, G.Saray maçı 11 kişiyle tamamlayacak rahatlığa kavuşur. Yüksek pas yüzdesiyle oynayan Fenerbahçe için bu durum avantaj olur mu, olur. Fener, bu maçtan puan çıkarırsa - ki, kanaatimce zayıf ihtimal - bunu ancak ya kaleci Volkan sağlar ya da Mehmet Topal ile Meireles'in uzattan şutları.
ÖMER FARUK ÜNAL:?Melo'nun olmaması G.Saray için avantaj da olabilir. Hamit şu an iyi bir durumda. Agresif ve eksik bırakacak bir Melo'dansa iyi bir Hamit daha faydalı olabilir. Melo bu tip maçlarda iyi oynamakla beraber zaman zaman kontrolü kaybedebiliyor. Sahada Hamit'in olması G.Saray'a bir olgunluk ve sakinlik de kazandırabilir. Melo'yu bu maçta aramak ve olmasını çok istemek bence Hamit'e saygısızlıktır.
4- İsmail Kartal'ın Emenike ısrarı doğru mu?
ÖCAL ULUÇ: nbsp;Bence doğru. Çünkü Emenikesiz Fenerbahçe forveti bu yarışı sürdüremez. Emenike oynatılarak kazanılır. Bence Fenerbahçe'nin bu derbide de en tehlikeli kozudur.
KEMAL BELGİN: Doğru bir tercih… Alper'in olmayışı yüzünden top taşıma, rakibin derinliğine yıpratma işi sadece Emenike'nin üzerinde kalacak. Şayet Alper oynarsa Fenerbahçe çok pozisyona girer, olmazsa, duran toplar veya öndekilerin günlük vuruş şansları düğüm çözebilir. nbsp;
SADIK SÖZTUTAN: Patlama yapar. Tam derbi oyuncusu aslında... Seyircinin de desteğiyle büyük maçta büyük oynayan bir adam...
ÜMİT AKTAN: Bu maç için Emenike en doğru adamdır. Ama sadece bu maç için.
HASAN SARIÇİÇEK: Kartal'ın Emenike ısrarı yerinde bir davranış. Nijeryalı tam bu derbinin adamı. Ancak sorun, ona pası kimin atacağında? Gökhan da, Caner de eski formundan uzak. Bu arada Emenike'yi futbolumuza kazandıran Yücel İldiz Hocanın kulakları çınlasın. nbsp;
ÖMER FARUK ÜNAL: Emenike konusunda bence F.Bahçe sezon sonunu bekliyor. Şu anda Aziz Yıldırım da İsmail Kartal da yutkunuyorlar. 31 Mayıs'a kadar yutkunmak zorundalar. Şu an için alternatifi yok. Emenike'yi kenara alsan, Sow'u ileri atsan, Alper yok. F.Bahçe'nin mevcut kadro yapısında radikal bir karar almak pek mümkün değil. Derbide bir gol atar bir çok şeyin üstü örtülür.


SOSYAL MEDYADA DERBİ YORUMLARI nbsp;


Eda Nur Özen ?@edanurozenfb şimdi1 dakika önce


Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve o bir tek gün için bütün ömrü gözden çıkarırız. #fenerinmacivar


Hayalperest ?@NurSabanc 20 sn.21 saniye önce


@asosyalqenc Kim olduğunun bi önemi yok bugünlük. Çünkü bugün #fenerinmacivar


Nisa İlhan ?@nisailhaan 1 dk.1 dakika önce


Sarının yanına kırmızı koymuş tutmuş renklerin.....?????????? #fenerinmacivar nbsp;


nbsp;Açe ?@Givirciikk 2 dk.2 dakika önce


#fenerinmacivar En buyuk mutluluk bu olsa gerek.


nbsp;Beyazıt Öztüvk ?@beyazitoztuvk 23 dk.23 dakika önce


Bu gece maç sonrası Twitter'da; "canın sağolsun cimbomum" "yenilsekte seninleyiz" tweetleri görmemiz dileğiyle #derbigunu #fenerinmacivar


CUMHUR ?@cMhR1907 48 dk.48 dakika önce İzmir, Türkiye


SİZ YÜREĞİNİZİ KOYUN BİZ CANIMIZI VERELİM.!! #FenerinMaciVar nbsp;


nbsp;JEALOUSGIRL ?@esmaanergiiz 52 dk.52 dakika önce


CİLEYSE CİLE,DERTSE DERT BU GÖNÜLLERDE SARI VE LACİVERT ???? #fenerinmacivar


Aykut kaçmaz ?@Ayktkcmz 55 dk.55 dakika önce


Bana kimse maçtan bahsetmesin her fenerlinin bir totemi var #fenerinmacivar


nbsp;ALİ ?@Aliozofficial 1 sa.1 saat önce


Burası Kadıköy Buradan Çıkış Yok! #fenerinmacivar


Kamse ?@gmzteke şimdi45 saniye önce


KORKMA, TİTRE! BURASI KADIKÖY Cimbomu Parçala KANARYA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...