Avrupa Şampiyonası'nda bir madalya daha

Avrupa Şampiyonası'nda bir madalya daha

SPOR Haberleri

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda, Ali Kaya'nın erkekler 3.000 metrede kazandığı altın madalyanın ardından bir de gümüş madalya geldi.

33. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 1500 metrede Türkiye'yi temsil eden İlham Tanui Özbilen, 3:37.74'lük derecesiyle gümüş madalyanın sahibi oldu.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenen organizasyonun son gününün akşam seansında koşulan erkekler 1500 metre finalinde ay-yıldızlı formayı giyen 25 yaşındaki Özbilen, baştan sona önde götürdüğü yarışın son 200 metresinde rakipleriyle arayı açtı. Fakat seyircisi önünde koşan Jakub Holusa, bitime 50 metre kala yaptığı atakla Özbilen'i finişten hemen önce geçerek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Holusa 3:37.68'lik derecesiyle ülke rekoruna da imza attı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
3:37.74 ile sezonun en iyi derecesini yapmasına rağmen Holusa'nın arkasında kalan Özbilen böylece 2012 Dünya Salon ve 2013 Avrupa Salon Şampiyonası'ndan sonra bir kez daha ikinciliği elde etti.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Büyük Britanyalı Chris O'Hare ise 3:38.96'luk süresiyle bronz madalyaya uzandı.
Avrupa Şampiyonası'nda bir madalya daha
İlham Tanui Özbilen, uzun süre önde götürdüğü yarışı son metrelerde kaybetti.

ALİ KAYA, AVRUPA ŞAMPİYONU

Erkeklerde 6, kadınlarda ise 4 atletle temsil edilen Türkiye, bu sonuçla şampiyonayı bir altın ve bir gümüş madalyayla tamamladı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
33. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda, erkekler 3 bin metrede yarışan milli atlet Ali Kaya, şampiyonluğa ulaştı.
nbsp; nbsp;
Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenen organizasyonun ikinci gün akşam seansında koşulan erkekler 3 bin metre yarışında, ay-yıldızlı formayı giyen Kenya asıllı Ali Kaya, 7:38.42'lik derecesiyle birinciliği elde ederek Avrupa Şampiyonu oldu.
nbsp; nbsp;
Avrupa Şampiyonası'nda bir madalya daha
nbsp; nbsp;
Bu kategoride ikinciliği, 7:44.48'lik derecesiyle İngiliz Lee Emanuel alırken, Norveçli Henrik Ingebrigtsenmanuel, 7:45.54'lük derecesiyle 3. sırada yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...