CHP YSK'ya itiraz edecek

CHP YSK'ya itiraz edecek

Politika Haberleri

CHP'li Bülent Tezcan, istifa eden 3 bakanın yerine göreve başlayan müsteşarların tarafsız olamayacağı gerekçesiyle, YSK'ya itiraz edeceklerini bildirdi.

Partisinin Çeştepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen aday adayı tanıtım nbsp; toplantısına katılan Tezcan, konuşmasında, yasa gereği seçimden önce 3 bakanın nbsp; istifa edip yerine bağımsız 3 kişi atanmasının zorunlu olduğunu belirtti.
nbsp;
"İstifa eden bakanlar yerine atanan müsteşarlar tarafsız olmadığı ve nbsp; seçimlerde Ak Parti'ye çalışacağı için YSK'ya başvuracağız" diyen Tezcan, şöyle nbsp; devam etti:
nbsp;
"Yarın CHP heyeti olarak YSK başkanıyla ve heyetiyle görüşmeye nbsp; gideceğiz. Bu tezgahı, birer birer anlatacağım. Şimdiden YSK'ya buradan haber nbsp; gönderiyorum. Yarın da başkana söyleyeceğim. Genel seçim öncesinde hakimlerden nbsp; başlayan baskı operasyonu, YSK'ya kadar gidecek. Türkiye'de bütün yargıçlarımız nbsp; namus, hukuk sınavı verecek. Yargıçlarımızın buna teslim olmayacağına inanıyorum, nbsp; inanmak istiyorum."
nbsp;
Bülent Tezcan, 14 Nisan'a kadar seçim kurulunda görevlendirileceklerin nbsp; bildirileceğine değinerek, partililere, güvendikleri memurları tespit etmeleri nbsp; uyarısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...