Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeşil sahada linç girişimi!

/ Kaynak: İHA
Yeşil sahada linç girişimi!

SPOR Haberleri  / İHA

BAL Ligi'nde, Tatvan Gençlerbirliği Spor'un oyuncuları Cizre Sporlu taraftar ve yöneticilerin saldırısına uğradı. 6 futbolcu yaralandı, maç iptal edildi.

Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) mücadele eden Tatvan Gençlerbirliği Spor'un oyuncuları, maç öncesi Cizre Sporlu taraftar ve yöneticilerin saldırısına uğradı. Çıkan olayda 6 futbolcu yaralanırken, maç iptal edildi. Aydın'da da oynanan Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup müsabakası öncesi iki grup taraftarın sözlü tartışması, taşlı sopalı kavgaya dönüştü.

Bitlis'i BAL'da temsil eden Tatvan Gençlerbirliği Spor, ligin 19. haftasında Cizre Spor'a konuk oldu. Bugün 12.30'da Cizre Spor'un sahasında oynanacak olan maç için Cizre'ye giden Tatvan Gençlerbirliği Spor'un oyuncuları, yönetimi ve taraftarları maç öncesi Cizre Spor'lu taraftar ve yöneticilerin linç girişimine uğradı. Uzun süre maça çıkmalarına izin verilmeyen Tatvan GB'li oyuncular, alınan güvenlik önleminden sonra sahaya çıkmak istediği sırada çok sayıda Cizre Spor'lu taraftar ve yöneticilerin bıçaklı ve sopalı saldırısına uğradı. Polisin müdahale ettiği olaylarda Tatvan GB'li 6 futbolcu aldıkları bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandı. Sporculardan biri çıkan olaylarda aldığı darbeler nedeniyle ağır şekilde yaralanırken, ilçeye çok sayıda polis sevk edildi. Linç girişimi sonucu yaralanan futbolcular ise, sağlık ekipleri tarafından ambulanslarda yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Futbolcuların hastanedeki tedavileri devam ederken, Tatvan GB'li bazı futbolcu, yönetici ve taraftarın polis nezaretinde yoğun güvenlik önlemi altında araçlarla ilçeden çıkarılmaya çalışıldığı öğrenildi.

"VAHŞET, BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

Çıkan olaylarla ilgili bilgi veren Tatvan GB Başkanı Muhsin Obalı, yaşanan olayı vahşet olarak yorumladı. Olayda silah bile kullanıldığını söyleyen Başkan Obalı, polis nezaretinde ilçeden ayrılmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Cizre Spor'lu taraftar ve yöneticiler takımımız sahaya girdiği gibi sahaya girip silah, bıçak ve sopalarla saldırdılar. Emniyet silaha müdahale etmeseydi, bizleri delik deşik edeceklerdi. Silahın üstüne polis atladı, yoksa çok vahim bir olay yaşanabilirdi. Olaylarda biri ağır 6 futbolcumuz yaralandı. Bazı futbolcularımız bıçak darbesiyle yaralandı. Sahada 5 saate yakın bir süre mahsur kaldık. Polis nezaretinde ancak sahadan çıkabildik. Amaçları bizleri linç etmekti. Yaralı futbolcularımız şu anda hastanede tedavi ediliyorlar. Olay savcılığa intikal etti. Yaşanan olayı ancak vahşet olarak yorumlayabiliriz. Bizim amacımız sadece futbol oynamak, ancak bugün gördüğümüz o manzara maalesef futbolla bağdaşan şeyler değildi. Sadece olayı kınıyorum, diyecek başka bir şey bulamıyorum" dedi.

Öte yandan, çıkan olaylarla ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenilirken, maçın da iptal edildiği bildirildi.

AYDIN'DA DA OLAYLI MAÇ: 4 YARALI

Aydın'ın Nazilli ilçesinde oynanan Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup müsabakası öncesi iki grup taraftarın sözlü tartışması, taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Nazilli Belediyespor - Altay karşılaşması öncesi ve sonrası çıkan olaylarda 1'i polis 4 kişi yaralandı.

Ege derbisi olarak değerlendirilen Nazilli Belediyespor karşılaşmasına takımlarını desteklemek için gelen yaklaşık 400 Altaylı taraftar ile ev sahibi ekibin taraftarları arasında ilçe stadı önünde sözlü tartışmayla başlayan gerginlik, bir anda kavgaya dönüştü. Ellerinde bira şişeleriyle karşılaşmaya gelen Altay taraftarlarının stat önünde tekme, tokat saldırısı sırasında yüzüne bira şişesi isabet eden 19 yaşındaki Nazilli Belediyespor taraftarı Veysel Çetin ile tartışmalar ve polis müdahalesi sırasında yaralanan Tarık Özyıldız ve Engin İbrahim Öztürk isimli Altay taraftarları hastanede tedavi altına alındı. Erhan Öztürk isimli taraftar ise karşılaşmanın 2. dakikasında aşırı alkol nedeniyle tansiyon düşüklüğü tanısıyla sahada hazır bulunan ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Stat içinde ve çevresinde görevli güvenlik güçleri, kavga eden Altay grubuna cop ve biber gazı kullanarak dağıttı. Olaylar sırasında ise bir polis memuru, havaya ateş açtı. Alkollü oldukları öne sürülen Altaylı taraftarlardan bazılarının çevredeki araçlara ve binalara zarar verdiği gözlendi. Maç sonunda ise 400 Altaylı taraftarın ilçeden çıkışına polis eşlik etse de, 6 kez Denizli-Aydın karayolunu durduran taraftarların yoldan geçen vatandaşlara taş, sopa ve bira şişesi atması tepkiyle karşılandı. Olayların sonunda ise M.E. isimli bir polis memurunun ise ayağında meydana gelen kesik nedeniyle yaralandığı ve Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Karşılaşma öncesi Altay taraftarının ilçe girişinde aranmaması ve ilçe merkezine kadar önlemsiz giriş yapmaları ise polis ekiplerinin yetersiz ve geç müdahalesi olarak değerlendirildi.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...