Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çakıroğlu'nun ölümü sonrası üniversitede ceza yağmuru

Çakıroğlu'nun ölümü sonrası üniversitede ceza yağmuru

GÜNDEM Haberleri

Ege Üniversitesi, Soma protestosunda fakülte işgal eden ve Çakıroğlu'un ölümüne sebep olan olaylara karışan öğrenciler için harekete geçti.

Ege Üniversitesi'nde 20 Şubat'ta Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürüldüğü, 7 öğrencinin yaralandığı olayın ardından Ege Üniversitesi Senatosu sert kararlar almaya başladı. Habertürk'ün haberine göre Ege Üniversitesi Senatosu, önceki gün yaptığı toplantıyla haklarında daha önceden dosya olan öğrencilere ceza yağdırdı.
nbsp;
SOMA PROTESTOSUNA KATILAN ÖĞRENCİLER
nbsp;
Senato geçtiğimiz yıl mayıs ayında Soma'daki maden kazasını protesto için hazırlık fakültesini işgal eden, helikopter destekli Özel Harekâtçıların düzenlediği operasyonla gözaltına alınan, ancak çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakılan öğrencilerin 10 aydır bekletilen dosyalarını incelemeye aldı. Çakıroğlu'nun ölümünden sonra kampusta yükselen tansiyonu düşürmek ve öğrencilerin bir daha olaylara karışmasını önlemek gerekçesiyle senato, hazırlık fakültesi işgaline katılan 17 öğrenciyi okuldan uzaklaştırdı. 17 öğrenciden 10'unun bir dönem, 7'sinin ise 1 bir ay süreyle okulla ilişiği kesildi.
nbsp;
BİRÇOK DOSYA İNCELEMEDE
nbsp;
Ege Üniversitesi Senatosu'nun, daha önce disiplin cezası işleyen veya olaylara karıştığı tespit edilen, haklarında adli işlem yapılan, ancak okul tarafından ceza verilmeyen birçok öğrencinin dosyasını da incelemeye aldığı bildirildi. Senato, ayrıca Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüne sebep olan olaylara karıştığı tespit edilen öğrencilerle ilgili de soruşturma başlattı. Bu öğrencilere de uzaklaşma cezası verileceği öğrenildi. Ege Üniversitesi daha önce aldığı kararla, yerleşkeye gelen öğrencilere kimlik kontrolü ve üst araması yapılmasına karar vermişti. nbsp; Habertürk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...