Başbakan tamam, sıra Erdoğan'da

Başbakan tamam, sıra Erdoğan'da

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu, New York temaslarını tamamlayarak Ankara'ya dönmesinin hemen ardından Başçı, Ertaş ve Dağdaş'tan ayrı ayrı brifing aldı

Başbakan Davutoğlu'nun, New York temasları sırasında yabancı yatırımcılarla yaptığı görüşmelerde edindiği izlenimler çerçevesinde yapılan değerlendirmelerde, yurtdışı ve iç piyasalarda son haftalarda yaşanan gelişmeler ele alındı. merkez bankası Başkanı Başçı'nın söz konusu kabulde, bugün İsviçre'nin Basel şehrinde yapılacak olan, önde gelen büyük ekonomilerin merkez bankası başkanlarının katılacağı ve son gelişmelerin ele alınacağı Küresel Ekonomi Toplantısı (Global Economic Forum) hakkında da bilgi verdiği belirtildi.


BABACAN DA KATILDI
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katıldığı brifingde, ekonomi ile ilgili kurumların önümüzdeki dönem atabileceği adımların da değerlendirildiği kaydedildi. Davutoğlu'nun ekonomi yönetiminden aldığı brifingten çok Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Babacan-Başçı'nın ne zaman görüşeceği merakla bekleniyor. Bu görüşmeden sonra verilecek mesajların önemli olduğunu kaydeden piyasa uzmanları, hafta boyunca Merkez Bankası'nın araç bağımsızlığına yapılacak atıfların önemli olacağını söylediler. Yine 17 Mart tarihinde yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında 0.25'lik indirim bekleniyor. Faiz indirimine yönelik söylemler ile Merkez Bankası'nın yasasının değişeceğine yönelik söylemlerin son bulmasının piyasayı rahatlacağı ifade ediliyor. nbsp;


MÜDAHALE BEKLENMİYOR
Merkez Bankası'nın bugünden itibaren piyasada nasıl davranacağına ilişkin de tahminler yapılıyor. Merkez Bankası'nın döviz piyasasına doğrudan müdahale etmesi beklenmiyor. Merkez Bankası'nın net rezervinin 36-37 milyar dolar olduğunu, bunun da piyasaya müdahale etse bile bir anlamı olmayacağını dile getiren Meksa Yatırım Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Figen Özavcı, cuma günü başlanan TL sıkılaştırmasının devam edeceğini bunun dışında doğrudan bir müdahale beklenmediğini dile getirdi.


YATIRIMCILAR HİÇ DOLARI SORMADI
BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, New York dönüşü uçakta gazetecilerin ekonomiye ilişkin sorularını da yanıtladı. nbsp;"New York temaslarınız tam da doların çok hareketli olduğu bir zamana denk geldi. Nasıl etkiledi temaslarınızı?" sorusuna Davutoğlu, "Dolar kurundaki dalgalanma tamamen tesadüf oldu. Görüşmelerimizde kimse de dolar-TL ilişkisi ile ilgili ayrıca bir soru sormadı. Dünyada herkes doların tüm küresel piyasalarda değerlendiğini biliyor. Merkez Bankası ile de ilgi bazı sorular geldi ama Avrupa liderleri de merkez bankaları hakkında konuşuyor. En sert şeklde eleştiriyorlar. Türkiye'de 'kimse merkez bankası hakkında konuşamaz' gibi bir hava oluşturuluyor. Önemli olan karar alma mekanizmalarının nasıl geliştiği. Demokratik toplumlarda her kurum eleştirilir. Bu konular tartışılır" cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...