Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sanayi üretim rakamları açıklandı

/ Kaynak: AA
Sanayi üretim rakamları açıklandı

Ekonomi Haberleri  / AA

TÜİK, Ocak ayı sanayi üretim rakamlarını açıkladı.

nbsp;Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, ocak ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,2, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de bir önceki aya oranla yüzde 1,4 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış hesaplamada, ocakta, bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 7,4 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,4 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,1 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de ocak ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 azaldı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde yıllık bazda, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 11,5 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,4 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksinde yüzde 2,9 artış görüldü.

Öte yandan, arındırılmamış sanayi üretim endeksi, ocakta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,26 düşüş gösterdi.

Beklentiler

AA Finans'ın sanayi üretimi beklenti anketinde ekonomistlerin, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentisinin ortalaması yüzde 2,35, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentisinin ortalaması yüzde 0,55 olmuştu.

Ankete katılan ekonomistler, arındırılmamış sanayi üretim endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,87 artacağını tahmin etmişlerdi.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, geçen yılın aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya oranla yüzde 1,2 artmıştı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...