Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dilipak, 'Çözüm süreci umuda dönüştü'

/ Kaynak: AA
Dilipak, 'Çözüm süreci umuda dönüştü'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dilipak, "Çözüm sürecinin bölge halkı açısından bir umuda dönüştüğünü ve geri dönüşünün mümkün olmadığını düşünüyorum" dedi.

Tokat Belediyesi ve Tokat Kent Konseyi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği "Kadın ve Aile" konferansı için kente gelen Abdurrahman Dilipak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de olayların doğru yönde geliştiğini belirterek zor bir süreçten geçildiğini söyledi.

Ülkede yaklaşık 40 yıllık bir trajedinin var olduğunu belirten Dilipak, şunları söyledi:

"Korkular umutlara baskın çıkmış. Şimdi umutların öne geçmesi gerekiyor. Elbette insanlar korku ve umut arasında bir yerde duracaklar ama umudumuzun korkumuza baskın çıkması gerekiyor. Merhametimizin gazabımıza baskın çıkması gerekiyor ki bu sorunu çözebilelim. Kürtlerin ve Türklerin birbirine karşı kazanacak bir zaferleri yok. Bu diğer bölge halkları içinde geçerli. Bizim birlikte kazanabileceğimiz ortak bir zaferimiz var. Adaletten, barıştan, hürriyetten yana yeni bir düzen kurabilirsek o diğer bölge halkları içinde bir barış umudu olacak. Yani bu sürecin sonunda varacağımız yer sadece Türkler ve Kürtler açısından bir barış olmayacak."

Çözüm sürecinin kolay bir süreç olmayacağını ifade eden Dilipak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ortadoğu dedikleri bölgede yeni bir barış umudunun canlanma noktası, ilk kristalleşme noktası olacak. Çok kolay bir süreç olmayacak. Fırtınalı bir denizde, çalkantılı bir denizde, mayınlarla dolu bir alanda ileri doğru, doğru yönde yol almaya çalışıyoruz. Fırtınalı diyorum, çalkantılı diyorum. Çünkü süreci sabote etmek isteyen aynı ülkenin çocuklarının kanları ve gözyaşları üzerine kendilerine iktidar ve servet üretmek isteyen çevreler var. İsrail'in emri vaki politikaları, provokasyonları var. Esed rejimi provokasyonları var. Bölgede ileri dönemlerde kendileri için hesapları olan ülkelerin komploları var"

Barış istikametinde ileri doğru gelişmelerin devam ettiğini dile getiren Dilipak, "Çözüm sürecinin bölge halkı açısından bir umuda dönüştüğünü ve geri dönüşünün mümkün olmadığını düşünüyorum. Eskiden terörü bitireni bitirirler diyorlardı. Şimdi barışı engelleyeni bitiririz diyen bir halk var. Bu çok önemli" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...