Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Soma'da ilk duruşma tarihi belli oldu!

/ Kaynak: AA
Soma'da ilk duruşma tarihi belli oldu!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Soma'da, 301 kişinin öldüğü maden faciasıyla ilgili görülecek davanın ilk duruşmasının, 13 Nisan'da yapılacağı bildirildi.

Manisa Baro Başkan Vekili Serhan Çelik, AA muhabirine, Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Mehmet Fatih Kırbaş, Murat Saygı ve Sertaç Ekici tarafından eksiklikleri tamamlanıp yeniden hazırlanan iddianamenin, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin ardından, davanın ilk duruşma tarihinin belirlendiğini belirtti.Çelik, buna göre davanın ilk duruşmasının, 13 Nisan Pazartesi günü yapılacağını kaydetti.

Dava, kültür merkezinde görülecek

Dava, Akhisar Belediyesinden yıllık 4 bin lira bedelle kiralanan Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi salonunda görülecek.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, 1 Aralık'ta, "Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinin duruşma salonu tadilatı için kadar marangozluk işleri, nezarethane, kapıların tadilatı, ses sistemi, mefruşat, elektrik abone işlemleri, bakım ve onarım işi, korkuluk yapımı işi, paratoner yapımı işi, dış ortam güvenlik kamera işi, yangın alarm sistemi olmak üzere toplam harcanan miktar 95 bin 507 lira 73 kuruştur" açıklamasında bulunmuştu.

İstenilen cezalar

Soma'daki maden faciasıyla ilgili Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeniden hazırlanıp gönderilen iddianamede, tutuklu 8 şüphelinin, "olası kastla öldürme" suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan öncekine göre bir artarak 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Tutuksuz 37 şüphelinin ise "taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor. Bunlardan 25'inin cezalarının, "bilinçli taksir" olduğu gerekçesiyle TCK'nın ilgili maddesi gereğince üçte birden yarısına kadar artırılması talebinde bulunuluyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...