Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO'dan Rusya'yı kızdıracak hamle!

NATO'dan Rusya'yı kızdıracak hamle!

DÜNYA Haberleri

NATO, Kırım açıklarında içlerinde Türk gemilerinin de bulunduğu, savaş gemileriyle tatbikat yapıyor.

NATO'nun bugün Karadeniz'de düzenleyeceği askeri tatbikat başlıyor. Tatbikata NATO'ya üye ülkelerin savaş gemileri katılıyor. ABD'li komutanın yönetimindeki tatbikat, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım açıklarında yapılacak.

Karadeniz'de yapılacak tatbikata Türkiye, İtalya, ABD, Almanya,, Romanya ve Kanada'dan savaş gemileri katılıyor.

ABD Deniz Kuvvetleri'nden amiral Brad Williamson'un komutanlığındaki tatbikat Kırım yarımadası yakınlarında yapılacak. NATO savaş gemilerinin tatbikat yapacağı bölgede, Rus savaş gemileri de gözle görülebiliyor.

ABD'li komutan Williamson, tatbikat boyunca uluslararası tüm kurallara uyulacağını belirterek, "Onlar kendi planlarını uygulayacak, biz de kendi planımızı" dedi.

Bulgaristan'ın Varna limanındaki "Vicksburg" savaş gemisinde açıklama yapan ABD'li amiral Brad Williamson, geçtiğimiz yıl planlanmış bir tatbikat yaptıklarını söyledi.

Tatbikatta hava savunma harbi ve denizaltılarına karşı savaşla küçük teknelerle saldırılar temsili olarak gerçekleştirilecek.

Bulgaristan gemilerin yıl sonuna kadar düzenlenecek diğer bazı tatbikatlarda da yer alacaklarını duyurdu. Ancak ABD savaş gemileri Montreux sözleşmesi uyarınca 21 günlük sürenin ardından bölgeden ayrılacak.

RUSYA 10 NİSAN'A KADAR TATBİKAT YAPACAK
Rusya geçtiğimiz hafta Kırım'da 2000 askerin katıldığı bir tatbikat başlatmıştı. Füze savunma sisteminin kullanıldığı tatbikatın 10 Nisan'a kadar süreceği açıklanmıştı. (SABAH)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...