Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu işi yapan teşviği kapacak!

/ Kaynak: AA
Bu işi yapan teşviği kapacak!

Ekonomi Haberleri  / AA

4G teknolojisine uygun yerli ekipmanları üreten girişimciler çeşitli teşviklerden yararlanacak.

Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı'na göre, yerli 4G elektronik haberleşme ekipmanlarının teşvik edilmesi sağlanacak.

Bu çerçevede, yeni nesil erişim şebekelerine ait haberleşme ekipmanlarının yurtiçinde üretilmesine yönelik gerekli adımlar atılacak. Yerli üretime dönük teşvikler verilecek.

Ayrıca 4G elektronik haberleşme hizmetlerinin sunumu için gerekli altyapı unsurlarının yurtiçinde üretilebilmesine yönelik tedbirler alınacak. Bu amaçla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Ar-Ge fonu marifetiyle yerli üretim için çağrı bazlı destekler verilecek.

Yerli 4G elektronik haberleşme ekipmanlarının teşvik edilmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı birlikte çalışacak.

Bu kapsamda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ait Ar-Ge fonunun, 4G'de ihtiyaç duyulacak olan elektronik haberleşme ekipmanlarının Türkiye'de yerli sanayi tarafından üretiminde kullanılmasına ilişkin çağrı bazlı desteklerin yerli teknolojinin üretimine ve cari açığın azaltılmasına fayda sağlayacak şekilde olması hedefleniyor.

4G'ye yerli teşviği

Yerli 4G elektronik haberleşme ekipmanlarının teşvik edilmesi için uygulanacak yol haritası şöyle belirlendi:

- 4G elektronik haberleşme hizmetleri ile ilgili olarak ihtiyaç duyulacak ürünler tespit edilecek.

- Söz konusu ürünlerin yurtiçinde üretilmesine yönelik kapsamlı bir çalışma yapılacaktır.

- Söz konusu ürünlerin üretimine yönelik mali destekler Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Ar-Ge fonundan çağrı bazlı olarak sağlanacak.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...