HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hamas: 'Batı Şeria'da 32 Hamas mensubu gözaltına alındı'

Kaynak: AA
Hamas: 'Batı Şeria'da 32 Hamas mensubu gözaltına alındı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas: 'Filistin yönetimine bağlı emniyet güçleri, Batı Şeria'da 32 Hamas mensubunu gözaltına aldı'

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da 8 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.
İsrail ordusunun sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Birliklerimiz, Batı Şeria'da güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik 'terör ve isyan' olaylarına karıştığından şüphelenilen 8 kişiyi gözaltına aldı" ifadesi kullanıldı.
Görgü tanıkları ise İsrail askerlerinin, El-Halil'in Yatta ve Dora beldelerinde evlere düzenlediği baskınlarda, 4 kişiyi gözaltına aldığını söyledi. Askerlerin Nablus, Tulkerm ve Cenin'de de eş zamanlı baskınlar düzenlediği aktarılırken buralarda gözaltı olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.
İsrail güçleri, Batı Şeria ve Kudüs'te sık sık düzenledikleri baskınlarda, çeşitli suçlamalarla Filistinlileri gözaltına alıyor.
- Hamas'tan Filistin yönetimine gözaltı suçlaması
Öte yandan Hamas, Batı Şeria'da Filistin yönetimine bağlı emniyet güçlerini, Batı Şeria'da, hareket kadrosundan 32 kişiyi gözaltına almakla suçladı.
Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin gece geç saatlerde başlayan ve sabaha kadar devam eden operasyonunda, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde Hamas'a mensup 32 yetkili ve aktivisti gözaltına aldığı belirtildi.
Filistin yönetiminden ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...