Bankada unuttuğunuz paranız mı var?

Bankada unuttuğunuz paranız mı var?

GÜNDEM Haberleri

Bankada unuttuğunuz paranız olup olmadığını artık öğrenebileceksiniz

Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalarda 2014 yılı sonuna kadar unutulan paralar için açılan internet sitesi ile sorgulama işlemi başladı. TBB açıklamasına göre, birlik zaman aşımına uğramış mevduat, emanet ve alacakların listesini, "www.zamanasimi.org/tbb" adresinde yayımladı.


2001-2014 tarihleri arasında yekün 2 milyon 935 bin 249 mudinin hesabı vakit aşımı uğradı.
Bankada unutulan paraların isim listesi yayınlanmadı ancak tekil olarak kişi sorgulaması yapılabiliyor. 2015 Banka para unutmuş olabilirsiniz, eğer herhangi bir bankada paranız var ve yaklaşık 10 yıldır işlem yapılmıyorsa 31 Aralık 2014 tarihinde açıklanan verilere göre yaklaşık 94,5 milyon lira hesaplarda unutulan para miktarı.


Bankacılık Kanunu gereği işlem yapılmayan hesaplardaki paralar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devrediliyor. Zaman aşımına uğrayan paralar http://www.zamanasimi.org/tbb.xhtml nbsp;adresinden öğrenilebiliyor. Unutulan paraların TMSF devredilmemesi için zaman aşımı son tarihi 15 Haziran 2015 olarak belirlendi. nbsp;


Hesaplarda parası olanlar ilgili banka şubelerine kimlik kartı ile başvuruda bulunacak. nbsp;Yaptıkları aramada zaman aşımına uğramış hesapları olduğunu öğrenenler, bu hesapları kapatabilmek için 15 Haziran 2015 tarihine kadar ilgili banka şubelerine kimlik kartı ile başvurabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...