Fenerbahçe Kuyt ile 13 puan kazandı

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe Kuyt ile 13 puan kazandı

SPOR Haberleri  / AA

Bu sezon ligde 7 maçta 5 gol atan Hollandalı yıldız, 5 karşılaşmada golleriyle takımına puanlar kazandırdı

Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1-0 yendiği derbide sarı-lacivertli takımın galibiyet golünü atan Dirk Kuyt, geride kalan iki sezon olduğu gibi 2014-2015'te de takımına önemli katkıda bulunuyor. Bu sezon ligde 7 maçta gol atan Hollandalı futbolcu, 5 karşılaşmada doğrudan sonuca etki edecek gollerle takımına puanlar kazandırdı. Ligde bu sezon ilk golünü 7. haftadaki Gençlerbirliği maçında atan Kuyt, 3 puanı getiren 2-1'lik galibiyete doğrudan katkı verdi. Maçta 1-1'lik eşitlik varken kazanılan penaltı atışını 86. dakikada gole çeviren tecrübeli futbolcu, Kadıköy'de takımına 3 puanı getiren isim oldu.
Hollandalı oyuncu, 10. haftadaki Bursaspor deplasmanında 1 puanı getiren golün altına imza attı. Maçın 3. dakikasında öne geçen ev sahibi takıma karşı 66 dakikada skor bulan Kuyt, zorlu deplasmanda takımına 1 puan kazandıran golü attı.
Süper Lig'in 16. haftasında, ligin en az gol yiyen ekibi İstanbul Başakşehir mücadelesinde 19. dakikada attığı golle Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren Kuyt, ikinci yarıda Alper Potuk'un golüyle elde edilen 2-0'lık galibiyette önemli bir rol üstlendi.
Hollandalı futbolcu, 17. haftada Kasımpaşa'yı deplasmanda 3-0 yendikleri maçta ilk iki golü atarak, takımının ligin ikinci bölümüne galibiyetle başlamasını sağladı. Fenerbahçe, 23. haftada Galatasaray ile oynanan derbi maçını da Kuyt'ın ayağından bulduğu golle 1-0 kazandı. Hollandalı futbolcu, böylece takımına şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puan daha kazandırdı.
- 2 maçta daha gol attı
Dirk Kuyt, 5 karşılaşmada kritik puanlar getirecek goller atarken, takımının farklı kazandığı 2 maçta daha gol sevinci yaşadı.
Kuyt, Sivasspor'a karşı 4-1 kazanılan 13. hafta maçında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunduğu sırada skoru 3-1'e getiren golün altına imza atarken, takımının Gaziantepspor'u deplasmanda 5-0 yendiği mücadelede de 2. golü kaydetti.
- Gençlere örnek bir performans
Futbolculuk kariyerinde ilk şampiyonluk sevincini 34 yaşında Fenerbahçe'de yaşayan Hollandalı yıldız, takımdaki 3. sezonunda ilerleyen yaşına karşın golleri ve oynama süresiyle gençlere örnek oluyor. Geride kalan iki sezonda sarı-lacivertlilerin en fazla oynayan futbolcusu olan Kuyt, bu sezon da Gökhan Gönül ile ligdeki 23 maçta da forma giyen iki oyuncudan biri oldu
Hollandalı futbolcu, sarı-lacivertli takımda forma giydiği ilk sezonda da (2012-2013) takımının en fazla süre alan futbolcusu olmuştu. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynadığı ilk sezonunda, sarı-lacivertli ekibin yaptığı 64 resmi maçın 56'sında sahaya çıkan Kuyt, toplam 4 bin 716 dakika sahada kaldı. Geçen sezon şampiyon olan Fenerbahçe'nin yine en istikrarlı futbolcusu olan Hollandalı yıldız, 32 maçta 2 bin 734 dakika ile en fazla oynayan oyuncu unvanını sürdürdü.
Takımdaki üçüncü sezonunu geçiren 1980 doğumlu futbolcu, 2014-2015 sezonunda şu ana kadar 23 lig maçında da forma giydi. 23 maçta bin 918 dakika sahada kalan Kuyt, 2 bin 38 dakika ile en fazla süre alan Gökhan Gönül ve bin 924 dakika ile ikinci sıradaki Mehmet Topal'ın ardından şu anda en fazla süre alan üçüncü oyuncu durumunda bulunuyor.
- Gollerde de istikrar var
Dirk Kuyt, sadece oynama süreleriyle değil, attığı gollerde de istikrarını sürdürüyor. İlk sezonunda 17, geçen sezon 10 gol atan Hollandalı futbolcu, bu sezon 8 gole ulaşarak Sow ile takımının en golcü oyuncusu durumunda bulunuyor.
Kuyt, Fenerbahçe'ye geldiği 2012-2013 sezonunda forma giydiği 56 maçta 17 gol atarak, takımının Sow'dan sonra en fazla gol atan ikinci oyuncusu olmuştu. Tecrübeli futbolcu, 2012-2013 sezonunda ligde 8, Avrupa kupalarında 7, Ziraat Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da birer gol kaydetmişti. Fenerbahçe'nin şampiyonluğa ulaştığı geçen sezonda gollerine devam eden Hollandalı yıldız, ligde attığı 10 gol ile şampiyonlukta pay sahibi oldu. Bu sezon da ilerlemiş yaşına rağmen enerjisi ve attığı gollerle dikkati çeken Kuyt, ligde şu ana kadar 8 gol kaydetti.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...