Gazeteci ve Aktivistler'den Irak ordusuna destek

/ Kaynak: AA
Gazeteci ve Aktivistler'den Irak ordusuna destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Bağdat'ta bir grup gazeteci, aktivist ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi, orduya destek gösterisi düzenledi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir grup gazeteci, aktivist ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi tarafından ordu ve şii milislerden oluşan Heşdi Şabi (Halk Toplulukları) gruplarına destek gösterisi düzenlendi.
Tahirir Meydanı'nda bir araya gelen grup, "Heşdi Şabi'yle dayanışma içerisindeyiz", "Tüm halk sizinledir ey kahramanlar" yazılı pankartlar taşıyarak güvenlik güçlerine destek verdiklerini ortaya koymaya çalıştı.
Gösteride yer alan gazeteci Mehdi Kerim, "Ordu, Heşdi Şabi ve aşiret mensuplarının, DAİŞ'e karşı son başarıları birden fazla destek gösterisini hak ediyor" dedi.
Kerim, "Bağdat'taki birçok basın yayın organı bugün ordumuzun haklı davasına sahip çıkıyor" değerlendirmesi yaparak, "Söz konusu benzer desteğin halktan da gelmesini temenni ediyoruz. Halk, bölgeleri terörden kurtaran askerlerin en büyük dayanağıdır" diye konuştu.
KALEMLERİMİZLE DESTEKLİYORUZ
"Vatan toprağının çeşitli yerlerinde DAİŞ belasıyla çarpışan kahraman ordumuza kalemlerimiz ve düşüncelerimizle destek mesajımızı vermek için toplandık" diyen Muhabirler Birliği Üyesi İdris Cevat ise cephede yanlarında yer almadıkları askerlerine 'yanınızdayız mesajı' vermeye çalıştıklarını kaydederek, "Irak ordusunu desteklemenin milli görev olduğunu düşünüyorum. Bunun için dış mihraklara seslenmek istiyorum: Ey dış mihraklar, Iraklıların aklıyla oynamaya son verin. Iraklılar sahneye sürdüğünüz senaryo ve oyunlardan daha büyük ve zekidir" ifadelerini kullandı.
Aktivist Amir Şammari de Tahrir Meydanı'ndan ordu ve Halk Toplulukları'na desteklerini "gür sesle" duyurmak istediklerini söyleyerek, "Tikrit'teki başarıları kayda değerdi. Büyük Musul zaferinin başlangıcı Tikrit olacak. DAİŞ ile birinci temas hattında çarpışan askerlerimizin yanında savaşmaya da hazırız" sözlerini dile getirdi.
Şammari, Irak güvenlik güçlerinin, şeref ve namus için tüm dünyanın yerine terörle savaştığını ileri sürdü.
Göstericiler, sessizce dağılarak eylemlerine son verdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...