Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vural, Başbakanın çağrısını yorumladı

/ Kaynak: İHA
Vural,  Başbakanın çağrısını yorumladı

Politika Haberleri  / İHA

"MHP'yi baraj altı bırakmak isteyen her türlü komployu ve algı operasyonunu yapanların süreçlerin birer aktörü olduğunu ortaya koymuştur"

Vural, TBMM'de parlamentoda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. "Cumhurbaşkanlığı makamının doldurulmamış" olduğunu savunan Vural, "Erdoğan kutuplaştırıcı, dışlayıcı, tehdit edici üslubunu, 'taraf olmayan ber taraf olur' anlayışını Cumhurbaşkanlığı makamına da taşımıştır. Cumhurbaşkanı seçilmiş olabilirsin ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletini temsil eden makam açıkçası siyasi olarak bu konularla ilgili makamının, kutuplaştırıcı makamı haline sürdüğü andan itibaren, Cumhurbaşkanlığı makamı doldurulmamış olur" dedi. Cumhurbaşkanlığının artık istikrarsızlığın, huzursuzluğun ve dengesizliğin makamı haline geldiğini anlatan Vural, şöyle konuştu: "Bu Türkiye'ye zarar vermektedir. Cumhurbaşkanı makamı denge ve denetim makamı olması lazım, kapsayıcı ve kavrayıcı olması gerekmektedir. Cumhurbaşkanı'nın söylediği sözlerle bir taraftan ekonomi kaybediyor bir taraftan siyasi istikrar kaybediyor."

"CUMHURU TEHDİT EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerinin cumhuru tehdit ettiğini ileri süren Vural, "400 milletvekili verin, bu işi huzur işinde çözelim' ifadesinin millet egemenliğine kasıt olduğunu belirtti. Vural, Erdoğan'ı eleştirdiği konuşmasında, "kanlı mı olur, kansız mı, kiminle tehdit ediyorsun? Cumhurbaşkanı vatandaşın kullandığın tercihten dolayı huzur gelecek veya gelmeyecek anlayışı koyuyorsa, o zaman Cumhurbaşkanı hangi güçlere çağrıda bulunmaktadır? Millet iradesine hangi hakla ipotek koymaktadır? Bu kesinlikle bir dikta söylemidir" dedi.

Parti kapatmaya ilişkin olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Hemen yarın gelin, hep beraber bir Anayasa değişikliğiyle parti kapatılmasını imkansız hale getirelim" yönündeki sözlerini değerlendiren Vural, "Parti kapatmayla ilgili bir sürecin varlığını değil sonucunu etkilemeye yönelik bir girişim. MHP'ye yönelik olarak milliyetçilikten hoşlanmayanın neler yaptığını biliyoruz. MHP'den kim korkar, haram paracılar ve bölücüler korkar. MHP'yi baraj altı bırakmak isteyen her türlü komployu yapanlar, algı operasyonu yapanlar aslında parti kapatmayla ilgili iddiaları ve süreçlerin birer aktörü olduğunu ortaya koymuştur. Aynı aktörler MHP'yi İç Güvenlik Yasası'yla ilgili olarak birlikte gösterenler, molotof kokteyli, molotof koalisyonu, yalan yanlış bilgiler paylaşanların hepsi MHP'ye yönelik bir algı operasyonu yapmak suretiyle, MHP'nin toplumda yükselen trendini geriye götürmek için bir kumpas içerisinde olduğunun itirafıdır" şeklinde konuştu.

BAKAN'IN TWEET'İ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden paylaştığı tweete yönelik konuşan Vural, "Siz Türk milletinin egemenliğini kullanıyorsunuz. Barzani'nin değil Türk Devletinin Maliye Bakanısınız" dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...