Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den Putin'e ağır darbe!

ABD'den Putin'e ağır darbe!

DÜNYA Haberleri

Rusya'ya ekonomik ambargo uygulayan ABD'nin, Rus bankalarının varlıklarını dondurduğu ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, Rus lider Vladimir Putin'in milyarder arkadaşlarının patronu olduğu Bank Rossiya ile SMP Bank'ın ABD'deki 640 milyon dolarlık varlığını dondurdu.

EN AĞIR DARBEYİ BANK ROSSİYA ALDI

The Wall Street Journal'ın ABD Hazine Bankası verilerine dayandırdığı habere göre, en ağır darbeyi 572 milyon dolarlık varlığı dondurulan Bank Rossiya aldı.

PUTİN'İN KASASI OLARAK ANILIYOR

Bu rakam Rossiya'nın 2013 bilançosuna göre yaklaşık yüzde 10'luk varlığına tekabül ediyor. St. Petersburg merkezli Bank Rossiya Obama yönetimi tarafından "Putin'in kasası" olarak adlandırılıyor.

PUTİN'İN ÇOCUKLUK ARKADAŞLARINA DA DARBE

ABD'nin yaptırımlarından ikinci en büyük darbeyi alan SMP Bank'ın en büyük hissedarları, Putin'in çocukluk ve Judo arkadaşları olan Arkady ve Boris Rotenberg kardeşler. Rotenberg kardeşlerin Putin yönetimi zamanında servetlerini büyüttükleri iddia ediliyor.

SMP Bank'ın ABD'deki 65 milyon dolarlık varlığının dondurulduğu belirtildi. Arkady Rotenberg'in servetinin 1,4 milyar dolar olduğu açıklandı.

BİR SÜREDİR YAPTIRIMLAR UYGULANIYOR

ABD ve Avrupa Birliği, Rusya'ya Ukrayna'daki çatışmaların başladığından bu yana batılı finans kurumlarına erişmeyi engelleme, visa sınırlaması, bazı kişi ve kurumların yurtdışı varlıklarını dondurma gibi bir dizi ekonomik yaptırımları uyguluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...