Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

80 bin lira kül oldu

80 bin lira kül oldu

DÜNYA Haberleri

Çinli kadın yanlışlıkla 80.000 TL değerinde parayı yaktı. Paraların, personel maaşlarını ödemek üzere kocası tarafından emanet olarak verildiği bildirildi

Hao Bin (35), en güvenli yer diye düşünerek çantayı odun sobasında sakladı. Hao, ertesi sabah paraları koyduğunu unutarak çay yapmak üzere sobayı yaktı. Shaoshan'daki olayda kadın bir süre sonra hatasını anlayarak hemen su dökerek yangını söndürdü ama artık çok geçti, paraların büyük bölümü kül olmuştu. Kendileri için servet değerindeki parayı yakan ve olay sonrasında ruhen çöken Hao, son bir ümit Çin Merkez Bankası'na gitti ama banka, yanan paraların yerine yenilerini vermesi için paraların en azından yarısının sağlam olması gerektiğini belirterek paraları değiştiremeyeceğini bildirdi. Kadının küçük bir inşaat firması sahibi olan kocası Wang Bin, personel maaşlarını borç alarak ödedi. Wang, "Bizim için maddi açıdan ağır bir darbe oldu. Ama karımı affettim. Zorlukların üzerinden birlikte geleceğiz" dedi.
Çin'de çoğu kişi bankalara güvenmediği için paralarını evde saklıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...