Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'den sürpriz aday!

/ Kaynak: İHA
HDP'den sürpriz aday!

Politika Haberleri  / İHA

Emekli Astsubay Hasan Sarı, Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Gaziantep milletvekili aday adayı oldu.

HDP'den ilginç bir isim aday adaylığı için başvuru yaptı. Islahiye doğumlu emekli Astsubay Hasan Sarı, HDP'den Gaziantep milletvekili aday adayı oldu.

ÇOCUKLARININ İSMİ KÜRTÇE

Diyarbakır'da doğan çocuklarına Heval ve Bernan ismini veren Hasan Sarı, "Var olan halkın özellikle dili üzerinde nasıl yoğun bir baskı oluşturduğunu, hem yaşım hem de çalıştığım ortamlar gereği çok hissetmeye başladım. Buna direnmem gerektiğini hissettim. Buna direnmemin yolu devletin ya da kendini devlet içinde devlet gören birilerinin baskısına direnmenin aynı zamanda bir onu olacağını düşündüm" dedi.

NEDEN HDP?

Emekli astsubay Hasan Sarı, HDP'den aday adayı olmasının nedenini şu şeklide açıkladı:

"Bizim HDP'nin dışında diğer partilerde asker kökenli adaylar var. Bu insanlar HDP'nin dilinden anlamıyorlar. Ben her ikisinin dilinden anladığımı düşünerek tercüman olabileceğimi, özellikle barışa büyük katkı olacağını düşünerek, HDP'den siyaset yapmamın doğru bir tercih olduğunu düşündüm."

"TEPKİ VEREN DE VAR, DESTEKLEYEN DE"

Sarı, "Onlar açısından herhangi bir sürpriz olmadı. Muhafazakar ve geniş bir ailenin çocuğuyum. Tepkiler alabileceğimi de biliyorum. Ancak memnuniyetle ifade etmek isterim ki ilk günlerdeki tepki yavaş yavaş yerini daha serin kanlı düşünmeye ve olayı anlamaya ve benim yaptığım işlerin daha mantıklı olduğunu anlamaya başladılar" diye konuştu.

ASTSUBAYLARA ÇAĞRI

Çalışan ve emekli tüm astsubaylara çağrıda bulunan Sarı, "Ben onların can ve mal güvenliği için bu parti adayı olmanın doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum" dedi.

1955 doğumlu emekli astsubay Hasan Sarı, 1973 yılında ordu saflarına katıldı. Ankara, Kıbrıs, Kars, Tekirdağ ve Diyarbakır'da görev yapan Sarı, Diyarbakır'da görev yaptığı sırada evlendi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...