Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sneijder kızdı, para cezası geldi

/ Kaynak: AA
Sneijder kızdı, para cezası geldi

SPOR Haberleri  / AA

Bir grup siyahi futbolcunun toplu halde çektiği fotoğrafın altına sosyal paylaşım sitesinde ırkçı yorum yazan 3 kişi, para cezasına çarptırıldı.

Hollanda A Milli Futbol Takımı'nın bazı oyuncularının, geçen sene, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) elemelerinde Letonya'yı 6-0 yendikleri maçtan önce çektikleri bir fotoğrafın altına sosyal paylaşım sitesinde "ırkçı" yorum yapanlar, para cezasına çarptırıldı.


Savcılık, Memphis Depay, Leroy Fer, Luciano Narsingh, Karim Rekik, Jetro Willems, Quincy Promes, Georginio Wijnaldum, Gregory van der Wiel ve Kenneth Vermeer'in yer aldığı fotoğraf karesine ilişkin ırkçı yorum yazan üç kişinin tespit edildiğini ve 360'ar avro para cezasına çarptırıldıklarını açıkladı.


Söz konusu yorumu yazdıkları polis tarafından tespit edilen, Lahey, Rotterdam ve Breda'da ikamet eden 3 kişinin, para cezasını ödememeleri halinde mahkemeye çıkarılacakları belirtildi.


Memphis Depay'ın siyahi takım arkadaşları Leroy Fer, Luciano Narsingh, Karim Rekik, Jetro Willems, Quincy Promes, Georginio Wijnaldum, Gregory van der Wiel ve Kenneth Vermeer'le çektiği fotoğrafın Facebook'ta paylaşılmasından sonra altına çok sayıda "ırkçı" yorum yazılmıştı.


Siyasiler başta olmak üzere futbol camiasının sert tepki gösterdiği yorumlarla ilgili açıklama yapan Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB), savcılığın harekete geçmesini talep etmişti.


Galatasaraylı Wesley Sneijder "ırkçı" yorum yapanları "aptal" olarak tanımlarken, Robin van Persi ise yorum sahiplerinin cezalandırılmasını istemişti.


Savcılığın girişiminin kendisini mutlu ettiğini belirten Leroy Fer, kararın herkes için, bu tür incitici eylemlerin mümkün olamayacağına yönelik sinyal niteliğinde olduğunu dile getirdi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...