Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kerry'den Mısır ve İsviçre'ye kritik ziyaretler

/ Kaynak: AA
Kerry'den Mısır ve İsviçre'ye kritik ziyaretler

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır ve İsviçre'de temaslarda bulunacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında, Kerry'nin 12 Mart'ta Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenecek Mısır Ekonomik Gelişim Konferansı'na katılacağını söyledi.

Kerry'nin burada, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve üst düzey Mısırlı liderlerle koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı mücadelesi, Libya'daki durum ve Suriye'de devam eden kriz dahil, ikili ve küresel bir dizi konuyu ele almak üzere bir araya geleceğini belirten Psaki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD'nin, Mısır ile uzun vadeli stratejik ve ekonomik ortaklığını geliştirmeye dönük taahhüdü bulunuyor. İstihdam, ekonomik istikrar ve büyümenin sağlanması, gençlerin eğitilmesi, sağlık sistemine erişimin artırılması ile barışçıl bir siyasi ortam ve kapsayıcı özgürlük ve haklar noktasında, Mısır halkının isteklerinin gerçekleşmesine yardım etmek için Mısır hükümetiyle çalışmaya devam ediyoruz."

Psaki, Kerry'nin İsviçre'de de 15 Martta, P5+1 ülkeleriyle İran arasında yürütülen müzakerelerin parçası olarak İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile görüşeceğini aktardı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...