Cemaat-i İslami liderine idam kararı!

Cemaat-i İslami liderine idam kararı!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Diriliş Postası'nda yer alan habere göre Bangladeş rejimi, 14 Cemaat-i İslami üyesinin daha idamına karar verdi.

Bangladeş'te Cemaat-i İslami'ye karşı yürütülen ve 'hukuki' görüntü verilen sindirme operasyonu devam ediyor. Hakkında idam kararı verilen Cemaat-i İslami liderlerinden Kamaruzzaman'ın bugün sabaha karşı idam edilebileceği belirtiliyor.

Diriliş Postası'ndan Kamrul Hasan'ın Bangladeş'in başkenti Dakka'dan bildirdiği habere göre; Bangladeş'te iktidardaki ulusalcı, laik Avami Parti'nin Cemaat-i İslami'ye ve Müslümanlar'a yönelik sindirme eylemleri devam ediyor. Bu kapsamda, Bangladeş'in Pakistan'la 1971 yılında ayrılması sırasında çıkan savaş suçlarını soruşturmak için "sözde mahkeme" kurdurtan hükümet, Cemaat-i İslami'nin önde gelenlerini yargılıyor.
nbsp;
Başkent Dakka'daki sözde Savaş Suçları Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde Cemaat-i İslami'nin lideri Mevlana Metur Rehman Nizami, Genel Sekreter Ali Ahsan Muhammed Mucahid, Genel Başkan Yardımcısı Allama Delvar Hüseyin Sayedi, Genel Başkan Yardımcısı nbsp; Mavlana Abdus Subhan, Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman ile Cemaat-i İslami üyesi 9 din alimi hakkında idam kararı verdi.
nbsp;
Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Kamararuzzaman'ın avukatları, verilen kararın yeniden incelenmesi için temyize gitti. Ancak mahkemeden olumlu bir cevap nbsp; alamadı.
nbsp;
Kamaruzzaman'ın avukatı Tajul İslam, Diriliş Postası muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz mahkemeye kararın yeniden incelenmesi için başvurduk, ancak olumlu bir cevap alamadık. Çünkü mahkeme, özgür bir şekilde karar veremiyor ve kararlar hükümetin istediği gibi veriliyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...