'Terör örgütü IŞİD, 9 yabancıyı kaçırdı'

'Terör örgütü IŞİD, 9 yabancıyı kaçırdı'

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü IŞİD militanlarının Libya'da bir petrol tesisinde sekiz güvenlik görevlisini öldürdüğü ve dokuz yabancı çalışanı kaçırdığı iddia edildi.

Avusturyalı yetkililer, kaçırılanlar arasında dört Filipinli, bir Avusturyalı, bir Bangladeşli, bir Çek ve bir Ganalı bulunduğunu, bir kişinin kimliğinin ise henüz belirlenemediğini bildirdi. Avusturya Dışişleri Bakanı, El Gani petrol tesisine saldıran militanların, güvenlik görevlilerinin başlarını kestiğini söyledi.
BBC'ye konuşan Libya ordusu sözcüsü Ahmet el Mesmari, Tripoli'nin 700 kilometre güneydoğusunda kalan petrol tesisinin Cuma günü saldırıya uğradığını söyledi.
El Mesmari kaçırılan çalışanlarla ilgili henüz bir bilgi elde edemediklerini ve teyit edilmiş herhangi bir haber bulunmadığını kaydetti.
Ordu sözcüsü, saldırı sırasında baş kesilmelerini gören bir çalışanın kalp krizi geçirerek öldüğünü de sözlerine ekledi.
Kaçırıldığı ileri sürülen dokuz yabancının "Value Added Oilfield Services" (VAOS) adlı petrol şirketinde çalıştığı öğrenildi.
VAOS ise hangi militanların saldırıyı gerçekleştirdiğine ve çalışanlarının nereye götürüldüğüne dair ellerinde hiçbir bilgi bulunmadığını kaydetti.
Şirket, saldırıda hiçbir çalışanının ölmediği ve zarar görmediği konusunda ısrar etti.


Kaynak: BBC Türkçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...