Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanada Gizli Servisi: 'IŞİD üç ülkede yayılıyor'

/ Kaynak: AA
Kanada Gizli Servisi: 'IŞİD üç ülkede yayılıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada Gizli Servisi Direktörü Michel Coulombe, terör örgütü IŞİD'in Libya, Afganistan ve Pakistan'da da yayılmaya başladığını söyledi.

Kanada Federal Parlamentosu Savunma Komitesi'ne, CSIS'in yurt dışı operasyonları yapmasına izin verecek olan yasa tasarısı hakkında bilgi veren Coulombe, IŞİD'in de El-Kaide gibi farklı bölgelere yayılmaya başladığı uyarısında bulundu.

Son olarak Nijerya'da terör örgütü Boko Haram'ın örgüte "biat" ettiğini söyleyen Coulombe, "Elimizdeki bilgiler, IŞİD'in Libya, Afganistan ve Pakistan'da da yayılmaya başladığını gösteriyor" dedi.

Bill C-44 tasarısı yasalaşması halinde, CSIS'e yurt dışı operasyon yetkisi vermesinin yanı sıra Five Eyes (Beş Gözler) ortaklığı olarak da bilinen ABD, İngiltere, Yeni Zelanda, Avustralya ve Kanada arasında istihbarat işbirliğine de yasal dayanak olacak.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...