Hakan Fidan MİT'e döndü

Hakan Fidan MİT'e döndü

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'den aday adayı olan MİT Müsteşarı Fidan, müracaatını geri çekti. Başbakan, Cumhurbaşkanı'nın da onayıyla Fidan'ı yeniden MİT'in başına getirdi

MİT Müsteşarlığı görevine 2. kez Hakan Fidan getirildi. Fidan kanadından dün akşam saatlerinde gelen haberler gündemi alt üst etti. Müsteşar Fidan'ın AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden 7 Şubat'ta istifa etmesi tartışmalara sebep olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fidan'ın kararını "Olumlu bakmıyorum" sözleriyle eleştirip, "Onu o göreve ben getirdim. Müsaade edilmiyorsa orada kalması ve ayrılmaması gerekirdi. Dolayısıyla tabii ki hâlâ kırgınım" demişti.
"GÖRDÜĞÜM LÜZUM ÜZERİNE..."
AK Parti'de temayül yoklamasına giren Fidan'ın, "mülakat" sonrası aday belirleme sürecinde listelerde yer alması bekleniyordu. Ancak Fidan, gelen eleştirilerin ardından dün sürpriz bir kararla aday adaylığı başvurusunu geri çekti. Fidan, yazılı açıklamasında, "Gördüğüm lüzum üzerine, bugün (dün) itibarıyla 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum" dedi. Açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nu da anan Fidan, "Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım" ifadesini kullandı.
SÖZCÜ ARINÇ AÇIKLADI
Fidan'ın "Şimdi ne yapacak?", "Eski görevine dönecek mi?" şeklinde başlayan tartışmalara Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç son noktayı koydu. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Arınç, "Sayın Başbakanımız, Sayın Hakan Fidan'ı tekrar MİT Müsteşarlığında görevlendirmiştir, onay vermiştir ve bu onay itibarıyla kendileri yakın zamanda MİT Müsteşarlığında göreve başlayacaktır" dedi.
Hakan Fidan'ın milletvekili aday adaylığından geri çekilme talebini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki istişare sonrasında bildirdiği öğrenildi.
MİT Müsteşarlığı'na atama, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın ikili kararnamesiyle gerçekleşiyor.
Seçimler için istifa eden kamu görevlileri, listelere girememeleri veya seçilememeleri durumunda görevlerine geri dönebiliyor. Hakan Fidan'ın yerine vekâleten MİT Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa getirilmişti.
ATAMAYA NE DEDİLER? nbsp;
n Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Her kamu görevlisi milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrılabilir. Geri dönüşleri de mümkündür. Aday adaylığını koyan bir insan otomatikman partiye üye olmak durumunda değil.
n CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: Fidan'ın tekrar atanması kabul edilebilir durum değildir.
n MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu: Siyasi parti adı anarak ayrılması nedeniyle tarafsızlığını yitirecek nitelik kazanmıştır. Tıpkı subay ve astsubaylarda olduğu gibi MİT müsteşarlığına gelemez.
n AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: Burada hukuki olmayan ne var? Bir bürokrat aday adayı oldu, adaylığını geri çekti. Başbakanlık da hukuk çevresinde görevine iade etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...