Doları tutanlar yanacak

Doları tutanlar yanacak

Ekonomi Haberleri

Dolardaki tırmanışı frenlemek için Merkez Bankası dövize uyguladığı depo faizini 3-4 puan düşürdü. Güne 2.62'den başlayan dolar 2.59'lara kadar çekildi

Merkez Bankası cuma günü 2.6470 ile yeni zirveye yükselen dolara karşı yeni adım attı. Bir hafta vadeli depo faiz oranlarında değişikliğe giden TCMB, yeni aldığı tedbiri şöyle açıkladı: "Küresel faiz oranlarındaki gelişmeler doğrultusunda bankaların TCMB'den alabilecekleri bir hafta vadeli döviz depolarının faiz oranları 10 Mart tarihinden itibaren ABD doları için yüzde 7.5'ten yüzde 4.5'e, avro için yüzde 6.5'ten yüzde 2.5'e indirilmiştir." Karar üzerine haftaya 2.62 seviyelerinde başlayan dolar, 2.59'lara kadar geriledi. Daha sonra dolar 2.60 liranın hemen üzerinde denge bulmaya çalıştı. Karar öncesi 2.84 lira dolayında olan avro da 2.82 liraya çekildi. Global Menkul Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, "Bu tercihi gösterdi ki TCMB lira cinsinden tedbirlerle gitmeyecek, döviz cinsinden hareket edecek. Merkez, kendi üzerinden bankacılık sektörünü fonlamayı amaçlıyor" diye konuştu. TD Securities Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Christian Maggio ise TCMB'nin depo faiz oranlarını indirmesinin TL'yi dolar ve avro karşısında daha güçlü hale getirebileceğinin altını çizdi. Bu eylemin TL'nin desteklenmesi için yapıldığını aktaran Maggio, TCMB'den haftaya faiz indirimi beklemediğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...