GAP bölgesinde teşvikler devletten, yatırım özelden

GAP bölgesinde teşvikler devletten, yatırım özelden

Ekonomi Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı yeni GAP Eylem Planı, Doğu ve Güneydoğu'da özellikle ekonomik yatırımları ön plana çekecek.

Oğuzhan Şahin ANKARA
Devletin sağlayacağı desteklerle özel sektör bölgeye çıkarma yapacak. KOBİ'ler de desteklerden payını alacak. İşte öne çıkan bazı destekler:
-KOBİ'lerin finansmana erişimi için yeni fonlar oluşturulacak ve bankalar yoluyla kullandırılması sağlanacak.
-Adıyaman, Şanlıurfa ve Şırnak'ta "Kredi Garanti Fonu" şubeleri açılacak. 550 işletmeye kefalet sağlanarak 195 milyon TL destek verilecek.
-KOSGEB Destek Programları kapsamında, KOBİ'lere verilen destekler artırılacak. Bölgedeki 5 bin işletmeye 58 milyon TL destek verilecek.
-Gelişen 43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu Projesi ile, buradaki KOBİ'lerin finansal araçlara erişimini kolaylaştırılacak. Adıyaman, Batman ve Siirt'te Teknoloji Geliştirme Merkezleri kurulacak.
-Yeni hayvan ırklarının geliştirilmesi desteklenecek. Büyükbaş süt işletmelerinin yanı sıra, etçi ve kombine ırk damızlık işletmelerine destek verilecek.


YENİ İHTİSAS ALANLARI GELİŞTİRİLECEK
Yeni GAP Eylem Planı ile bölgeye yönelik yeni ihtisaslaşma alanları sağlanacak. Bölgeye büyük ölçekli ve nitelikli yatırımlar için il stratejileri hazırlanacak. Pazar araştırma desteği ve eğitim yardımı uygulanacak.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...