ABD'nin Wisconsin eyaletinde polis şiddeti protesto edildi

/ Kaynak: AA
ABD'nin Wisconsin eyaletinde polis şiddeti protesto edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin Wisconsin eyaletinde binlerce kişi, siyahi genç Tony Robinson'un polis tarafından vurularak öldürülmesini protesto etti.

Wisconsin eyaletinde silahsız siyahi genç Robinson'un beyaz polis memuru Matt Kenny tarafından öldürülmesinin dördüncü gününde protestolar devam etti.

Wisconsin'in başkenti Madison'da büyük çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu binlerce kişi cuma günü yaşanan olayda siyahi genç Robinson'un polis tarafından öldürülmesini protesto için eyalet meclisi binası önünde toplandı. Protesto çerçevesinde yüzlerce kişi eyalet meclisine girdi ve yetkililerden polis memuru Kenny'nin tutuklanmasını istedi.

Madison'da protesto için ayrıca Wisconsin-Madison Üniversitesi öğrencileriyle lise öğrencileri derslere girmedi.

Madison'da cuma günü gürültü ihbarı üzerine evinde zorla arama yapan polis memuru Kenny tarafından vurulan 19 yaşındaki siyahi genç Robinson'un ölümü, Madison dışında ülkenin başka bölgelerinde de protestolara neden oldu. Seattle'daki protestoda 30 yaşındaki bir öğrenci gözaltına alındı.

ABD'nin Wisconsin eyaletinde polis şiddeti protesto edildi

Madison Emniyet Müdürlüğü'nden olayla ilgili internet sayfasında yapılan açıklamada, adaletin sağlanacağına ilişkin halka teminat verildi ve "Biz tüm insanların değerinin farkındayız. Herkese adalet sağlayarak görevimizi onurla, saygıyla yapıyoruz" ifadesi yer aldı.

Daha önce karıştığı bir kavga nedeniyle şüpheli durumunda olduğu belirtilen Robinson ile polis memuru Kenny arasındaki tartışmada yaşanan arbedede polis memuru Kenny, Robinson'a ateş ederek ölümüne sebep olmuştu. 12 yıllık polis memuru Kenny'nin daha önce de 2007'de hakkında açılan bir kişiyi öldürme davası olduğu ve bu davadan temize çıktığı belirtildi. Emniyet Müdürü, olayı "intihar" olarak nitelemişti.

ABD'de daha önce de siyahi kişiler Michael Brown'un Missouri'de, Eric Garner'ın da New York'ta polisin şiddeti sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından siyahilerin ölümüne sebep olan polisler hakkında takipsizlik kararı verilmesi, ülke genelinde büyük protestolara neden olmuştu.

ABD'nin Wisconsin eyaletinde polis şiddeti protesto edildi

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...