Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Süper Lig'e İngiliz modeli

Süper Lig'e İngiliz modeli

SPOR Haberleri

Yayın ihalesinin artık İngiltere'de olduğu gibi kulüpler ile yayıncı kuruluş arasında yapılması kararının alınması bekleniyor.

Yayın ihalesinin federasyonla, yayıncı kuruluş arasında yapılması yıllardır hep tartışılıyordu. Özellikle son günlerde bazı kulüp başkanları, havuzdaki paradan kendi kulüplerine daha fazla para verilmesi noktasında açıklamalar yapıp bu adaletsiz dağılımın sürmesi halinde yayından çıkacaklarını söylüyorlardı. Kulüpler Birliği bu konuda düğmeye bastı ve aylar önce çok özel bir çalışmaya başladı. nbsp;


İngiliz modeli baz alınarak özel olarak incelendi ve hukukçular bunun üzerinde çalıştı. Bugüne kadar federasyonla yapılan anlaşmanın Kulüpler Birliği'yle yapılması için bazı hukuki alt yapılar oluşturularak yasal değişikliğe gidilmesi konusunda bir rapor hazırlandı. Hazırlanan rapor, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na iletilerek yayın ihalesinin Kulüpler Birliği tarafından yapılması ve yasal değişiklik için çalışma başlatıldı. Kulüpler Birliği yaptığı bu çalışma hakkında TFF'ye bilgi verdi. nbsp;


500 İLE 750 MİLYON DOLAR ARASINDA


Haliç Kongre Merkezi'nde son toplantı yapılarak gelinen sürecin Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ tarafından kamuoyuna açıklanacağı öğrenildi. Yeni yayın ihalesinin artık Kulüpler Birliği ile yayıncı kuruluş arasında olması bekleniyor. 2017'te olağanüstü bir durum olmazsa yayın ihalesinin 500 ile 750 milyon dolar olacağı hesaplandı. Bu durumda kulüplere daha fazla olanak sağlanacak. Yayın ihalesindeki rakamın 500-750 milyon dolar olarak hesaplanmasındaki en önemli dayanak ise İngiltere'deki maçların ihalesinin 4 milyon sterlin olarak açıklanıp katılımcı şirketlerin 5 milyon sterline çıkarılması gösterildi.


FİKRET ORMAN: BU MODELİ İSTİYORUZ


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Türkiye'de ihaleyi federasyon yapıp büyük pay alıyor. Bunu İngiltere'de olduğu gibi kulüpler kendileri yapmalı. Kulüpler Vakfı yapmalı. Federasyon düzenleyici ve denetleyici olmadı. Doğru sistem bu. Bu yönde de bir mutabakat var."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...