Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taşan Meriç Nehri, Kent Ormanı'ndan yayılmaya başladı

/ Kaynak: AA
Taşan Meriç Nehri, Kent Ormanı'ndan yayılmaya başladı

YAŞAM Haberleri  / AA

Edirne'de debi artışı devam eden Meriç Nehri, Kent Ormanı'ndan kısmen çevreye yayılmaya başladı

Meriç Nehri, debisinin yükselmesi nedeniyle yatağının çevresinde yayılmaya başladı. Hafta sonu Bulgaristan'daki kar yağışı ve Edirne'deki sağanaklar nedeniyle debisi yaklaşık 3 kat artan Meriç, Karaağaç Mahallesi'ne ulaşımın sağlandığı Lozan Caddesi'ne paralel aktığı noktalarda taşma seviyesine geldi. Önceki taşkında Kent Ormanı içinden sızarak Lozan Caddesi'nde derin yarıklar oluşmasına neden olan Meriç Nehri suları, ormanın kot olarak düşük olan bazı bölgelerinden içeriye ilerlemeye başladı.
DSİ verilerine göre, 12 saatte 40 metreküp/saniye artan nehrin debisi 1314 metreküp/saniye seviyesine çıktı. Bulgaristan'daki sağanakların, debiyi bir miktar daha arttırması bekleniyor.
Tunca Nehri ise Sarayiçi adasındaki yayılışına devam ediyor. Tarihi köprülerden adaya geçiş sağlanamıyor.
Karaağaç Mahallesi'ne geçişte kullanılan Tunca Köprüsü'nün her iki girişinde de suyun hacmi artış gösterdi.
Küçük araçlar, köprüleri geçerken zorlanıyor. Suyun daha da yükselmesi halinde köprü araç trafiğine kapatılacak ve Karaağaç Mahallesi'ne geçişler için askeri kamyonlar kullanılacak.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...