Irak güvenlik güçleri El Alam'ı geri aldı

Irak güvenlik güçleri El Alam'ı geri aldı

DÜNYA Haberleri

Irak'ın Selahattin ilinde başlatılan büyük operasyon kesintisiz sürüyor. Güvenlik güçleri El Alam kasabasına girdi ve Irak bayrağını göndere çekti.

Bölgedeki Acil Petrol Kuyuları'nı kontrol altına alan güvenlik güçleri, Tikrit'in şehir merkezinden sadece bir kaç kilometre uzakta bulunuyor. Güvenlik güçleri Uveycile köyünü de IŞİD'ten kurtarmayı başardı. Bu arada güvenlik güçleri Tikrit yakınlarında bulunan El Naima bölgesinde bomba yüklü askeri araç kullanan 3 canlı bombayı öldürdü. Güvenlik güçlerinin elde ettiği son başarıların ardından birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Tikrit'e 2 gün içinde girişebileceği tahmini yapıldı.
KERKÜK'TE 15 KÖY IŞİD'DEN GERİ ALINDI
Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir tarafından yapılan açıklamaya göre bugün Kerkük'ün güney batısında Peşmerge tarafından IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonlar neticesinde IŞİD kontrolündeki 15 köy tamamen temizlendi ve en az 150 militan etkisiz hale getirildi. Peşmerge Bakanı Kadir, operasyonda 10 peşmergenin hayatını kaybettiğini, bazı peşmergelerin de yaralandığını bildirdi. Peşmerge Bakanı, operasyonda koalisyonun hava kuvvetlerinin önemli rol oynadığını da belirtti.
IŞİD'IN BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRISI ENGELLENDİ
Peşmerge güçlerinin ilerlemesini engellemek amacıyla IŞİD militanları tarafından bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları düzenlendi. Ancak bombalı araçlar hedefe varmadan Peşmerge tarafından hedef alınarak içindekilerle birlikte uzaktan patlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...