Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Merkez Bankası'nın müdahalesini gereksiz buluyorum'

/ Kaynak: İHA
'Merkez Bankası'nın müdahalesini gereksiz buluyorum'

Politika Haberleri  / İHA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası'nın dolara müdahalesinin gereksiz olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Zeybekci, "TL'nin dolar karşısında değer kaybı demek yanlış olur, doların tüm para birimleri karşısındaki değerlenmesi söz konusu, bu durumda Merkez Bankası'nın müdahalesini gereksiz görüyorum" dedi.
Bakan Zeybekci, bugünkü ekonomi toplantısından kurla ilgili somut bir adım beklemediğini belirterek "Kurla ilgili somut bir adım atılması gerektiğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.
Merkez Bankası'nın Şubat ayındaki faiz indirimi ile ilgili olarak Bakan Zeybekci, "Merkez Bankası'nın Şubat ayındaki faiz indirimi doğru karardı, Merkez Bankası'nın daha önce faiz indirmesi gerekirdi ama bu şu anda yapması gerekiyor anlamına gelmez" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat, Merkez Bankası'nın faizle ilgili önümüzdeki dönemde yapması gerekeni söylemek istemediği vurgulayarak "Faizlerle ilgili alınacak çok mesafe olduğunu düşünüyorum ve Ekonomi Bakanı olarak bunu söylemek hakkım" ifadelerini kullandı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...