Avustralya Başbakanı Abbott'a büyük öfke

/ Kaynak: AA
Avustralya Başbakanı Abbott'a büyük öfke

DÜNYA Haberleri  / AA

Endonezya'da iki Avustralyalı'nın idam cezası verilmesinin ardından, tsunami yardımlarını hatırlatan Avustralya Başbakanı Tony Abbott protesto edildi.

Endonezya hükümetinin Avustralya vatandaşı iki uyuşturucu hükümlüsünü idam edeceğini açıklamasının ardından Avustralya Başbakanı Tony Abbott'ın bu ülkeye yapılan tsunami yardımlarını hatırlatması üzerine Endonezyalılar, topladıkları bozuk paralarla Avustralya'nın Cakarta Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenledi.
Başkent Cakarta'daki Avustralya Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce Endonezyalı, Avustralya Başbakanı Abbott'ın geçen haftalarda ülkesinin Endonezya'ya 2004 yılında meydan gelen tsunami felaketinde yaptığı yardımları hatırlatmasını protesto etti.
Elçilik önünde toplanan kalabalık grup, "Kes sesini Abbott" ve "Abbott özür dile" sloganları atarak, topladıkları paraları torbalarla elçiliğin önüne bıraktı.
Endonezya Polisi Avustralya'nın Cakarta Büyükelçiliği önünde geniş güvenlik önlemleri alırken, protesto gösterisi sorunsuz bir şekilde sona erdi.
Protestoyu organize edenlerden Ali Sinulingga, Başbakan Abbott'ın tsunami yardımları hakkında yaptığı açıklamanın talihsiz olduğunu belirterek, "Yapılan açıklamalar Endonezya halkını yaralamıştır. Bunu belirtmek için topladığımız paraları Avustralya Büyükelçiliği'ne vermek için burada toplandık" dedi.
Avustralya Başbakanı Abbott, Endonezya'nın idam mahkumlarının infazını gerçekleştireceğini açıklamasının ardından, Endonezya hükümetinin idam konusundaki tavrını görmezden gelemeyeceğini belirtmişti. Abbott, "2004 yılında Endonezya'yı tsunami felaketi vurduğunda bir milyar dolar yardımda bulunduğumuz, insani yardım için silahlı kuvvetlerimizden önemli bir birliği bu ülkeye gönderdiğimiz hatırlanmalı" ifadelerini kullanmıştı.
Avustralyalı "Bali Nine" çetesi üyeleri Andrew Chan ve Myuran Sukumaran, 2005'te Endonezya'nın Bali Adası'ndan Avustralya'ya 8,3 kilogram eroin götürmek isterken havaalanında yakalanmıştı. Endonezya yargılandıktan sonra idama mahkum edilen ikilinin affı için Avustralya hükümeti ve kamuoyunun çabaları, Endonezya tarafında henüz karşılık bulamadı. İki Avustralyalının cezalarının gelecek günlerde infaz edilmesi bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...