14 köy ve bölge IŞİD'den geri alındı!

/ Kaynak: AA
14 köy ve bölge IŞİD'den geri alındı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Enbar vilayetine bağlı El-Kerme ilçesinde "14 köy ve bölgenin" DAİŞ militanlarından kurtarıldığı bilddirildi.

Irak hükümetini destekleyen aşiret güçlerinden oluşan Kerme'deki Sahve Güçleri Komutanı Hamis el-Bahr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda, Enbar'ın merkezi Ramadi'ye 53 kilometre uzaklıktaki Kerme'de 14 köy ve bölge terör örgütü DAİŞ'ten kurtarıldı ve buralarda yeniden kontrol sağlandı" dedi.
İlçe çevresindeki diğer bölgelerin de "DAİŞ militanlarından temizlenmesi" için gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, şiddetli çatışmaların devam ettiğini aktaran Bahr, "DAİŞ komutanları sakallarını traş ederek, Kerme'den kaçmaya başladı" ifadesini kullandı.
Hamis el-Bahr, bu gelişmeler çerçevesinde "Kerme'yi özgürleştirme operasyonununda sona doğru gelindiğini" savundu.
- "Çatışmalar nedeniyle 5 bin aile göç etti, bunlara acil yardım yapılmalı"
Enbar Meclis Başkanı Sabah el-Kerhut de Kerme'nin terör örgütü DAİŞ'ten kurtarılması için başlatılan operasyonlardaki çatışmalar nedeniyle, son birkaç gün içinde bölgeden yaklaşık 5 bin ailenin göç ettiğini söyledi.
Evlerini terk etmek zorunda kalan bu ailelerin çoğunun daha güvenli olduğuna inandıkları bölgelerde, açık alanda yaşadıklarını ifade eden Kerhut, acil yardım çağrısında bulundu.
Irak'ta, DAİŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul ve ardından bazı bölgeleri ele geçirmesiyle, başlayan çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...